טיקטוק, tiktok (צילום: XanderSt, Shutterstock)
צילום: XanderSt, Shutterstock
מבקרת של תכנים פוגעניים תובע את חברת טיקטוק וחברת האם שלה ByteDance, לאחר שנחשפה לשעות של תכניים פוגעניים ולטענתה בריאותה הנפשית נפגעה. לפי התביעה טיקטוק כשלה בהגנת הבריאות הנפשית שלה לאחר שנאלצה לצפות בשעות על גבי שעות של סרטונים טראומתיים הכוללים: קניבליזם, מעשי אונס, פגיעה בבעלי חיים, התאבדויות ועוד תכנים נוראיים.

קנדי פרייזר שעבדה דרך חברת קבלן בטיקטוק הצהירה שמבקרי התכנים נאלצים לעבוד בקצב מופרך ומוכרחים לצפות במאות סרטונים ביום עם מעט מאוד הפסקות. משמרת של מבקר כזה אורכת 12 שעות וכוללת רק שעה של הפסקת צהריים ועוד שתי הפסקות קצרות של רבע שעה.

למרות המשמרות הארוכות המבקרים נאלצים לפעמים לצפות בשלושה עד עשרה סרטונים בו זמנית, ומקדישים רק 25 שניות לכל סרטון.

לפי האתר the Verge, חברת האם עוקבת באדיקות אחר התפוקה של המבקרים שלה ומענישה בחומרה עובדים שמבזבזים זמן.

לפי התביעה, טיקטוק לא דבקה בסטנדרטים הנהוגים בתעשייה כדי להגן על מבקרי התכנים אשר בדרך כלל כוללים הפסקות תכופות וסיוע פסיכולוגי. לפי פרייזר, טיקטוק גם נכשלה בהטמעת סיוע טכנולוגי כמו טשטוש הסרטונים או הורדת הרזולוציה של הווידאו אותו נאלצים מבקרים לראות.

בעקבות עבודתה של פרייזר בחברה היא טוענת שסבלה מהתקפי חרדה ודיכאון, סימפטומים המקושרים לבעיות חרדה והפרעת דחק פוסט טראומטית. בנוסף היא מתקשה לישון וסובלת מסיוטים איומים כשהיא כן מצליחה להירדם.

המטרה של פרייזר היא לגרום לטיקטוק לשלם לה ולשאר המבקרים על הנזקים הנפשיים מהם הם סובלים, בנוסף היא רוצה שבית המשפט יחייב את טיקטוק להקים קרן רפואית שתעזור לשאר המבקרים לקבל את הטיפול שהם צריכים.

טיקטוק סירבה להגיב לשלל רשתות תקשורת שביקשו את תגובתם בטענה שהם לא יכולים להגיב על תביעה משפטית. למרות זאת טיקטוק עובדת קשה כדי "לקדם סביבת עבודה תומכת לעובדיה". בנוסף הדובר שלהם הצהיר: "צוות הבטיחות שלנו עובד בשיתוף עם חברות קבלן על העבודה הקריטית של הגנת הפלטפורמה של טיקטוק והקהילה שלה, אנחנו ממשיכים להתרחב בתחום שירותי הבריאות הנפשית כדי שמבקרי התכנים ירגישו תמיכה מנטלית ונפשית".