סיבה נוספת לחשוב פעמיים לפני שאתם לוחצים על קישורים לא מזוהים: בת עשר מהונג קונג רוקנה 116 אלף דולר הונג קונגי (כ-50 אלף שקלים) מחשבון ה-WeChat של אימה, אחרי שנפלה קורבן להונאה במשחק הפופולרי Mini World.

View this post on Instagram

A post shared by Mini World : Block Art (@miniworld.blockart)

לפי כלי התקשורת HK01 הפועל בהונג-קונג, הילדה שמתגוררת עם משפחתה בעיר טין שוי וואי שיחקה במשחק ארגז החול הפופולרי בסמארטפון של אמא שלה, כשחקן ניגש אליה והציע לה לקבל "בונוסים" אם תסרוק קוד QR. בת העשר סרקה את הקוד וקיבלה הודעת טקסט לפיה חשבון הבנק באפליקציית WeChat ננעל – ויושמד אם לא ישוחרר תוך 30 דקות. הודעת הפישינג הנחתה אותה גם לכוון את הטלפון לפניה של האם, כדי להפעיל את מנגנון הזיהוי הביומטרי "שישחרר" את החשבון. אחרי שעשתה זאת, היא רכשה עשרה מוצרים בכ-1,500 דולר.

אם אתם לא מכירים, WeChat היא האפליקציה הפופולרית ביותר בסין שנשלטת על ידי תאגיד הענק טנסנט. עם יותר ממיליארד משתמשים בחודש, היא חצתה מזמן את גבולות אפליקציית המסרים המוכרים לנו: היא מציעה כמעט כל שירות שתוכלו לחשוב עליו, לרבות שירות תשלומים דיגיטלי שמאפשר לשלם עבור מוצרים בכל חנות בעזרת סריקת קוד QR. כפי שסיפרנו לכם בפודקאסט "בזמן שעבדתם", תושבים המדינות המתפתחות מפסיקים להשתמש במזומן, מדלגים על האשראי ועוברים הישר לשירותים דיגיטליים; התהליך הזה קורה במהירות האור, כשבשוק הסיני שולטות כעת שתי חברות: WeChat והמתחרה AliPay, לה אחראי איש העסקים ג'ק מא.

תשלום באפליקציית WeChat, הונג קונג (צילום: Primakov / Shutterstock.com)
הקודים של WeChat נמצאים כמעט בכל מקום. קופה בהונג קונג | צילום: Primakov / Shutterstock.com

האם בת ה-39 גילתה על ההוצאות כשהבחינה כי בתה בוכה. היא מיהרה לבדוק את חשבון ה-WeChat Pay שלה ונדהמה לגלות שנעלמו ממנו 58,475 דולר הונג-קונגי, שהם כ-7,542 דולר. וזה לא נגמר כאן: סכום דומה נעלם גם מחשבון הבנק שלה. בראיון לאתר החדשות היא הסבירה שהיא ושתי בנותיה, בנות שמונה ועשר, מתקיימות מהעסק הקטן של בעלה. לדבריה, היא חסכה במשך יותר מעשר שנים כדי להגיע לסכום שהפסידה, שנועד למקרי חירום. "אין לי שום תחושת ביטחון. אני ממש רוצה לבכות, אני כל כך מדוכאת", העידה.  

>> פרצו לכם לוואטסאפ? כך תשיבו את החשבון לידיכם