בשבוע שעבר היא נחסמה בהודו – וכעת היא על הכוונת גם באוסטרליה: לפי דיווחים בתקשורת העולמית, הפרלמנט האוסטרלי בוחן את המשך פעילות אפליקציית טיקטוק במדינה ממניעי ביטחון לאומי.

חבר הפרלמנט האוסטרלי מסר לעיתון The Herald Sun כי יש לבדוק אם טיקטוק היא "חלק ממזימה של המפלגה הקומוניסטית של סין". הוא הוסיף כי פוליטיקאים רבים פועלים לחסימת האפליקציה ביבשת. יו"ר הועדה העוסקת בהתערבות זרה דרך הרשתות החברתיות הוסיפה בראיון לגרדיאן שתפעל לזמן את טיקטוק למתן עדות. "כשיש כזה איום על הביטחון הלאומי, וכשמומחי טכנולוגיה מעלים טענות כאלה נגד טיקטוק, עלינו לפעול ברצינות", אמרה.

פרגוס ראיין, אנליסט במכון האוסטרלי למדיניות אסטרטגית, העיד שהאפליקציה חסמה באופן שיטתי תכנים החותרים תחת בייג'ינג – והוסיף שביכולתה להעביר מידע ישירות לסין. לדבריו, "אין שאלה" שהמפלגה הקומוניסטית הסינית פועלת אף היא במסגרת האפליקציה.

אוסטרליה לא תהיה המדינה הראשונה בעולם שחוסמת את טיקטוק. בשבוע שעבר פורסם כי ממשלת הודו חסמה 59 אפליקציות סיניות, וביניהן TikTok ו-WeChat. בהודו הכריזו כי האפליקציות "גנבו מידע מהמשתמשים והעבירו אותו לשרתים מחוץ להודו", אך בוושינגטון פוסט דיווחו כי ייתכן שמדובר בתגובה לעימותים בין שתי המדינות בגבול ההימלאיה.

החסימה בהודו היא מכה קשה עבור טיקטוק. לפי הדיווחים, היא איבדה לא פחות מ-120 מיליון משתמשים מתוך 800 מיליון המשתמשים הפעילים שלה ברחבי העולם. לפי המגזין הכלכלי ההודי The Economic Times, רק ברבעון הראשון של השנה נהנתה טיקטוק מ-611 מיליון הורדות בהודו – 30.3% ממספר ההורדות שלה ברחבי העולם, וכמעט פי שניים ממספר ההורדות שלה בהודו בשנה שעברה. הנזק, כמובן, יהיה גם כלכלי: בתקשורת ההודית מעריכים שטיקטוק תפסיד לא פחות משישה מיליארד דולר בעקבות חסימתה בהודו.

טיקטוק כיכבה בכותרות מסיבות מפוקפקים כבר בסוף חודש יוני, עוד לפני שהוכרזה החסימה. לפני כשבועיים נחשף שהאפליקציה ריגלה אחרי ההעתקות וההדבקות של המשתמשים (clipboard). המעקב נחשף בעקבות גרסת מערכת ההפעלה החדשה לאייפונים, iOS 14, שמקפיצה למשתמשים התראה בכל פעם שאפליקציה ניגשת למאגר ההעתקות וההדבקות שלהם. בטיקטוק טענו שמדובר במנגנון שמנע מבוטים להפציץ את האפליקציה בתוכן, והוסיפו שניטרלו אותו בעדכון שיצא ב-27 ביוני.