רשת התקשורת החדשה (NGN), שבזק מקימה בימים אלה, נכנסת לפיקוח משרד התקשורת ומשרד הביטחון. ל"גלובס" נודע כי משרד התקשורת ביקש מבזק הבהרות לגבי כמה נושאים מרכזיים ברשת החדשה, שאמורה להחליף את הרשת הקיימת היום. המשרד החליט לפקח מקרוב על הרשת לאחר שבקשתו לפירוט לגבי הרשת החדשה נענתה בצורה כללית ולא מספקת ובמשרד התרשמו כי מדובר בניסיון להימנע מירידה לפרטים.

כבלים (צילום: flickr)
צילום: flickr

דרישת משרד התקשורת להבהרות מתחלקת לשלושה נושאים מרכזיים: שירות ופריסה אוניברסלית, היקף השירותים שבזק תספק על הרשת החדשה ושרידות הרשת. לגבי השירות האוניברסלי דורש משרד התקשורת לוודא שהרשת החדשה תגיע לכל יישוב בארץ וכן לברר מהו לוח הזמנים לכך. זאת, על מנת להבטיח שיישובים מרוחקים יקבלו את אותו היקף שירותים ואת אותה איכות שמקבלים יישובים במרכז הארץ.

בזק תצמצם היקף השירותים

בנוגע להיקף השירותים שיסופקו ברשת החדשה, הרישיון הנוכחי של בזק כולל למעלה מ-100 שירותים שהחברה מחויבת לספק. חלק ניכר מהם לא יסופק על הרשת החדשה, בגלל שהיא עוברת להיות מבוססת אינטרנט (IP) ובאופן טבעי חלק מהשירותים יתבטלו וחדשים יתווספו.

אלא שלמרות רצונה של בזק לצמצם חלק מהשירותים, לא בטוח שמשרד התקשורת יאפשר לה זאת, מפני שלחלקם יש עדיין ביקוש בקרב הציבור. לכן, החברה תהיה חייבת לפתוח את כל נושא השירותים ברשת החדשה שלה לדיון מול משרד התקשורת. יש לציין כי גם המתחרה של בזק, חברת HOT, תחויב לדווח למשרד התקשורת תוכניותיה לגבי הרשת החדשה שהיא מקימה.

לגבי נושא שרידות הרשת החדשה של בזק, החליט משרד התקשורת לערב את משרד הביטחון כלקח מאירועי אסון התאומים"ב ולאור העובדה כי רשת בזק משמשת כרשת חירום.

הרשת החדשה של בזק מוקמת כאשר במרכזה שתי מרכזיות שאמורות לגבות זו את זו, וזאת במקום 140 מרכזיות ברשת הישנה. אלא שבזק מיקמה את שתי המרכזיות במקומות מאוד קרובים אחד לשני במרכז הארץ ולכן קיים חשש שבמקרה של מתקפת טילים על אזור המרכז הם ייפגעו.

בבזק אומרים כי "לחברה חשוב לשמור על השירותים שמקבלים לקוחותיה ותפעל בעניין מול משרד התקשורת".

בנוגע לשירות האוניברסלי אומרים בחברה כי "לבזק יש אינטרס לפרוס את הרשת במהירות וכי היא מתכוונת לפרוס את הרשת עד 2013 בכל הארץ". בנוגע לסוגיית שרידות הרשת, אומרים בבזק כי "במקביל להתרחבות הרשת יקומו מתקנים נוספים שאינם במרכז הארץ".