"אולי מה שצריך זה בעצם כפתור פיזי"?, זה כנראה מה שנזרק לאוויר באחת הישיבות של מיקרוסופט שעסקה בנושא "איך להפוך את הבינה המלאכותית לנגישה לכולם". היום הכריזה רשמית החברה כי תוסיף מקש של קופיילוט (Copilot), השם הרחב שנתנה מיקרוסופט לכל כלי ה-AI שלה, בתור צעד ראשון להפיכתה של שנת 2024 לשנת הבינה המלאכותית במחשבים.
כפתור הקופיילוט החדש יגיע במגוון מחשבים ולפטופים חדשים מהשותפות של מיקרוסופט, ויספק גישה מהירה לשירותי הקופיילוט של מיקרוסופט המופעלים על ידי AI, ישירות בלחיצת כפתור מקלדת.
מקש הקופיילוט הוא השינוי הגדול הראשון בפריסת המקלדת של מחשבי הווינדוס מזה כמעט שלושים שנה. "לפני כמעט 30 שנה, הצגנו את מקש הווינדוס במקלדת המחשב השולחני שאפשר לאנשים בכל העולם אינטראקציה עם ווינדוס", אומר יוסוף מהדי, סגן נשיא בכיר ומנהל שיווק ראשי ללקוחות פרטיים במיקרוסופט. "אנחנו רואים בזה עוד רגע מכונן במסע שלנו עם ווינדוס, שבו קופיילוט יהפוך לשער הכניסה לעולם הבינה המלאכותית במחשב האישי".
הכפתור החדש עומד להדיח כפתור אחר, שכמה משתמשים כנראה מאוד מצטערים לראות עוזב, לחצן המשימות שנמצא ליד ה-Alt הימני. מקש הקופיילוט פשוט ישיק את ווינדוס קופיילוט המובנה במערכת ההפעלה של ווינדוס 11, ומציע צ'אטבוט הדומה ל-ChatGPT ויכול לענות על שאילתות או אפילו לבצע פעולות בתוך מערכת ההפעלה.
בעוד שמקש הווינדוס הקיים יכול לפתוח את תפריט ההתחל או להשתלב עם מגוון מקשים אחרים לקיצורי דרך לתכונות ופונקציות של ווינדוס, מקש הקופיילוט הוא רק מקש הפעלה לעת עתה. לא ברור אם מיקרוסופט מתכננת לאפשר ללקוחות להשתמש במקש קופיילוט בשילוב עם מקשים אחרים בעתיד.
מיקרוסופט לא חשפה את היצרניות שיוסיפו את כפתור הקופיילוט, אבל התזמון לא מפתיע אף אחד, בשבוע הבא תיפתח תערוכת CES, תערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם, ושם נגלה כבר את כל המחשבים החדשים שבהם נמצא את המקש המדובר. בנוסף ייתכן שמיקרוסופט תנצל את ההזדמנות כדי להראות את היכולות הנוספות שטרם שמענו עליהם שקופיילוט יכול לעשות בתוך מערכת ההפעלה.