בגלל קללה בהודעת וואטסאפ: אזרחית בריטניה תעמוד לדין באיחוד האמירויות, ועשויה לקבל עונש מאסר של שנתיים וקנס בגובה 500 אלף דירהאם. זאת, אחרי ששותפתה לדירה, אזרחית אוקראינה, התלוננה עליה בפני רשויות החוק במדינה.

מנהלת כוח אדם בת ה-31, שתקועה כעת בדובאי וביקשה להישאר אנונימית, הסבירה שהאירוע התרחש לפני יותר משלושה חודשים בעת שהשתיים היו בסגר. היא הודתה שכתבה לשותפתה "לכי תזד**ני" (F**ck you) בתום מריבה על שולחן האוכל בדירה, אך לא ידעה שהוגשה נגדה תלונה. רק אחרי ששלחה את החפצים בחזרה לבריטניה והתכוונה לעלות על הטיסה, התבשר לה כי היא לא יכולה לעזוב את המדינה.

בהתאם לחוק הסייבר הנוקשה במדינה, ולמרות שהודתה במעשיה גם בפני רשויות החוק, המכשיר שלה הוחרם לצורך "גיבוש ראיות פורנזיות" לפני העמדה לדין. תהליך זה עשוי להימשך מספר חודשים, כשאף גורם רשמי לא מעדכן אותה במצבה, וכשהויזה שלה עומדת לפוג. "אף אחד לא יודע מתי הדו"ח יהיה מוכן. אני מתקשרת כל יום. אין לי מושג מה קורה עכשיו או מה יקרה איתי, וכמה זמן ההליך הזה עלול להימשך", אמרה.

גם ניסיונותיה לפנות לנציגות הממלכה המאוחדת במדינה עלו בתוהו, מאחר שהשגריר לא מתערב בעניינים פנימיים במדינה. "אני לא מאמינה שהשותפה שלי עשתה לי את זה. התחננתי בפניה שתסיר את התלונה אבל היא אמרה שזה פלילי. בחיים לא נכנסתי לצרות, ואני בהלם שהופללתי בעקבות התכתבות וואטסאפ עם אדם שחייתי איתו. מה שהכי נורא זה שההודעות הן מלפני כמה חודשים, וגיליתי על זה רק עכשיו, אחרי ששלחתי חזרה את כל החפצים שלי ורכשתי טיסה".

המקרה של בת ה-31 דומה לזה של לאלה שחרבש (Laleh Shahravesh), גם היא אזרחית בריטית, שנקלעה למצוקה משפטית במדינה בעקבות פוסט בפייסבוק שבו כינתה את אשתו השנייה של בעלה "סוסה". כשנתיים לאחר מכן, בעקבות מות בעלה, היא נאלצה לטוס למדינה; רק כשניסתה לעזוב גילתה שהוגשה נגדה תלונה במשטרה. היא קיבלה קנס בגובה 625 פאונד והצליחה לעזוב את דובאי רק באפריל 2019.

"מבקרים באיחוד האמירויות יכולים להיעצר ולעמוד לדין בעקבות שימוש בקללות ואמירות פוגעניות", אמרה רדהא סטירלינג, מנכ"לית Detained in Dubai ("מוחזקים בדובאי"), שמסייעת לאזרחים זרים שנקלעו לתסבוכת משפטית במדנה. "חוקי הסייבר של איחוד האמירויות הם אקסטרה-טריטוריאליים, כלומר, ניתן לעמוד לדין על דברים שנאמרו מחוץ למדינה. זרים גמורים יכולים לדווח על פוסטים ברשתות החברתיות, ואלה שפרסמו אותם יכולים לעמוד לדין, לקבל קנס ואפילו לרצות עונש מאסר", הוסיפה. "מרשתי נאלצה להגיע לכמה תחנות משטרה ולהתמודד עם פקידים שמדברים אנגלית מוגבלת מאוד. כל קצין חווה דעה אחרת על מה שיקרה לה, כמהה זמן זה ייקח ומתי היא תוכל לעזוב", סיכמה. "זו סיטואציה מבעיתה וטראומטית".