תסתכלו על המחשב שלכם, זה שמבוסס על מערכת ההפעלה ווינדוס של מיקרוסופט, ותנפנפו לו יפה שלום. לפי כל הסימנים, יכול להיות שבקרוב תוכלו להיפרד ממנו סופית לטובת מחשב שיריץ את אותן אפליקציות שאתם ממילא משתמשים בהן כל היום על סמארטפון האנדרואיד שלכם.

Chrome OS
תהפוך לגרסה של אנדרואיד למחשבים? מערכת ההפעלה Chrome OS

משתמש Reddit בשם TheWiseYoda שיתף אמש תמונה שמציגה הגדרה חדשה ב-Chrome OS, "אפשר לאפליקציות אנדרואיד לרוץ על הכרומבוק שלך". ההגדרה, שמופיעה בגרסת מפתחים חדשה של מערכת ההפעלה למחשבים מבית גוגל, נעלמת לאחר זמן קצר, אך בפורומים ואתרים שעוסקים בטכנולוגיה בכלל ובאנדרואיד בפרט מאמינים שהיא צפויה להגיע לכל משתמשי Chrome OS בקרוב.

הרצת אפליקציות אנדרואיד על מחשבי כרום תהפוך אותם לראשונה למתחרים של ממש במחשבים עם מערכת ההפעלה של מיקרוסופט. עד כה, הריצה המערכת בעיקר אפליקציות רשת - אתרים מתוכחמים כגון ג'ימייל, פייסבוק וכולי. זאת משום שהיא התבססה על הדפדפן בעל אותו שם, בהנחה ששירותי רשת מספקים היום את רוב הצרכים של המשתמש הממוצע ואין צורך ביכולת להתקין תוכנות מתוחכמות. רוב העולם לא קנה את זה (תרתי משמע) וכרומבוקים (מחשבים ניידים המריצים את Chrome OS) נשארו בעיקר בבתי ספר שמקבלים אותם מגוגל כתרומה לצורך מחשוב הכיתות.

הרצת אפליקציות אנדרואיד על Chrome OS תשים סוף להכחשות של גוגל בשנים האחרונות כי היא מתכננת לאחד בין שתי מערכות ההפעלה שלה. מנכ"ל גוגל הנוכחי, בתפקידו הקודם כאחראי על פיתוח שתי המערכות, חזר שוב ושוב על כך שהן יישארו נפרדות, ולא יאוחדו כפי שעשתה מיקרוסופט עם חלונות 8 ו-10, שמאפשרות להריץ אותן אפליקציות על מחשבים, טאבלטים, סמארטפונים וטלוויזיות.

אנדרואיד על מחשב נייד, אילוסטרציה (צילום: tuexperto02, Flickr)
אנדרואיד על מחשב נייד, אילוסטרציה | צילום: tuexperto02, Flickr

תזמון התגלית הזו מעניין למדי: רק בסוף השבוע האחרון הכריזו גוגל ומיקרוסופט כי הן מושכות את כל התביעות החוקיות והמשפטיות שלהן אחת נגד השנייה, ומתכוונות מהיום לתת לציבור להחליט מי מהן עדיפה ללא התערבות שלטונית. "החברות שלנו מתחרות במרץ, אך אנו רוצים לעשות זאת בעזרת המוצרים שלנו, ולא בעזרת הליכים משפטיים", אמר דובר מטעם גוגל לאתר Re/Code.

אנליסטים מעריכים שהצעד הזה, שמעביר את הסכסוך בין חברות הטכנולוגיה השנייה והשלישית בגודלן בעולם מהזירה המשפטית לידי המשתמשים, קשור ב"חילופי הנהלה" בשתיהן, שהסתיים כשבראשן של שתי המתחרות עומדים מנכ"לים הודים (סאטיה נאדלה וסונדאר פיצ'אי), הנחשבים אגרסיביים פחות מקודמיהם האמריקאים (סטיב באלמר ואריק שמידט).

עם זאת, יכול גם להיות שההחלטה להעביר את זירת המאבק מבתי משפט ורגולטורים לתחום ההתמחות של החברות קשור בדו"חות שלהן, שפורסמו בשבוע שעבר. גם מיקרוסופט וגם גוגל הכריזו על הכנסות גבוהות - מעל 22 מיליארד דולר כל אחת - אך אצל שתיהן הרווח הנקי אכזב ושווי המניות ירד לאחר פרסום הדו"חות. בין הסיבות שהוזכרו היו עלויות גבוהות מהצפוי בתחומי המיסים, שהצטרפו כנראה לחוסר האמון הגובר בין חברות ההייטק לממשלים בארה"ב בפרט ובעולם בכלל. לכן, כנראה, הן מעדיפות לחזור לתחרות בריאה, גם אם מבחינת מיקרוסופט המשמעות היא שהשליטה המוחלטת של גוגל בתחום הסלולר, שהיתה אחד מצירי המאבק המרכזיים, תחלחל ותאיים על מיקרוסופט גם בשוק בו היא זכתה לקובלנות על מונופול מצד גוגל - תחום המחשבים.