נורה שתאיר את כל רמת גן לא תהיה לנו בזמן הקרוב, אבל מזגן שיכול לקרר שכונה שלמה הוא מוצר שכבר מפותח בימים אלה. חברת Tribe Infrastructure Group הפועלת מאבו-דאבי קוראת לו "מיזוג אזורי".

"זה מוריד את צריכת האנרגיה ב-50%-60%", אומר פיטר מקריאיינור, מייסד ומנכ"ל Tribe. "אנחנו מאמינים שהמטרה שלנו היא להפוך את כדור הארץ למקום שטוב יותר לחיות בו, ולייצר פרויקטים חשובים שמאפשרים לאנשים לעבוד בסביבה בת קיימא".

מזג האוויר באבו-דאבי דוחף את המדינה להשקיע בטכנולוגיות שקשורות בסביבה ובחקלאות מתקדמת (AgTech). משרד ההשקעות במדינה (ADIO) קורא לחברות מכל העולם, שיש להן רעיונות חדשניים שישנו את העולם ואפשר לייצא, להתבסס באיחוד האמירויות. זאת כדי לפעול בסביבה שתאפשר לבחון וליישם את הטכנולוגיות שלהן.

הטכנולוגיה שבתוך האדמה

המדינה לא משקיעה רק באמצעים טכנולוגיים מעשה ידי האדם, אלא גם בכאלה שהטבע סיפק. דוגמה בולטת לכך נמצאת באחד מאתרי התיירות המרכזיים בעיר: פארק המנגרוב הלאומי. הפארק קרוי על שם צמח המנגרוב שגדל שם, ומסוגל לצמוח במים המלוחים של המפרץ הפרסי.

הפארק מיועד לשיט בקייאקים, צילום וצפרות. אבל יש לו, ובעיקר לצמחי המנגרוב שבו, תפקיד חשוב בשמירה על הסביבה העירונית שסביבו. "אנחנו קוראים לזה הריאה של אבו-דאבי", אומר אחמד אל חשמי, מנכ"ל המגזר למגוון ביולוגי יבשתי וימי בסוכנות הסביבתית של אבו דאבי.

הסוכנות, שהוקמה ב-1996 על ידי מספרי אנשי אקולוגיה, מסדירה ודואגת לאכיפה בכל הקשור לחוקי הסביבה של אבו דאבי כדי להגן על המגוון הביולוגי ולשמר את איכות החיים למען עתיד בר-קיימא.

"צמחי המנגרוב יכולים לשפר את איכות האוויר שמסביב", הוא מסביר, "העצים, והאדמה שהם גדלים עליה, סופגים את הפחמן הדו חמצני, לכן האוויר בפארק מאוד צח". מסיבה זו החליטו במדינה לשתול מנגרובים נוספים. כיום, המנגרובים בפארק הזה מהווים 75% מהמנגרובים בכל המדינה.

סטייק מתורבת מרחובות

לפני כשנתיים, משרד ההשקעות של אבו-דאבי החל לשתף פעולה עם חברת RDI (השקיה רספונסיבית באמצעות טפטוף), במסגרת תוכנית החדשנות שלו. המוצר של RDI מזהה את התזוזה הטבעית של שורשים, ולפי זה משקה אותם. "כשהוא צמא, במקום שהשורש יגדל, המים מגיעים אליו", אומר סלבטורה לבלו, מנהל ההשקעות הזרות הישירות במשרד ההשקעות של אבו-דאבי.

אבו דאבי משקיעה בטכנולוגיות חקלאות (AgTech) והיא מחפשת אותן בין השאר בישראל. חברת ADQ השקיעה לאחרונה בחברת "אלף פארמס" הישראלית שהוקמה ב-2017. בשנה שעברה אלף פארמס הודיעה שהצליחה לייצר סטייק אנטריקוט בגודל מלא במעבדה, לראשונה בעולם, מתאי בקר טבעיים בהדפסת תלת-ממד.

בחודש פברואר האחרון הכריזה החברה על הקמת מתקן ייצור חדש שבו תפיק את הבשר, לקראת קבלת אישורים רגולטריים ושיווקו לציבור הרחב. "אנחנו נרגשים לבחון עם החברה את ענייני הרגולציה והמימון, ונשמח שהם יתבססו באבו דאבי", אומר לבלו.

באיחוד האמירויות יש היום 25,000 חוות חקלאיות, אבל כמעט כל המזון שנצרך במדינה מגודל במדינות אחרות. "אנחנו צריכים עוד אלפי חוות מקורות", אומר לבלו, "ואנחנו נרגשים לראות את שיתוף הפעולה בין החברות האלה. נשמח שיגיעו לאבו דאבי עוד מאות או אלפי חברות כאלה, שיאכילו את האוכלוסיה שלנו, אבל גם יפתחו טכנולוגיה כדי להאכיל את העולם".