במחוז פוקהונטס במערב וירג'יניה נמצאת "העיירה השקטה ביותר באמריקה", גרין בנק שמה. מה שמיוחד בעיירה הקטנה הוא ההגבלה על שימוש בטלפונים סלולריים, כאשר המקומיים נאלצים למצוא דרכים יצירתיות - שלא לומר, מיושנות - לתקשר אחד עם השני. אבל לא מדובר בסתם העדפה להתרחק מטכנולוגיה, בעיירה הזו קורה משהו מיוחד.

הסיבה להגבלה יוצאת הדופן נעוצה במיקומה הייחודי של העיירה, שבגללו הוקם בה מצפה כוכבים המתהדר באחד ממתקני הרדיו-טלסקופ הגדולים בעולם, המשמש למדידת גלי אנרגיה בלתי נראים המגיעים לכדור הארץ מהחלל. על מנת שהרדיו-טלסקופ יבצע את עבודתו כראוי, הוא דורש שקט אלקטרו-מגנטי מוחלט.

View this post on Instagram

A post shared by Alex Young (@_lex_oung)

מאז שנפתח בשנת 1958, מתעד מצפה הכוכבים חורים שחורים, חגורות קרינה וגלי כבידה בחלל. ההרים שמקיפים את העיירה מציעים מחסום טבעי כנגד רעשי העולם החיצון. אבל זה לא מספיק לנתק את הרעש מבחוץ.

כאשר נבנה מצפה הכוכבים, הממשלה הפדרלית הקימה גם את המחוז שמסביב כאזור שקט מאותות רדיו. "אותות הסלולר, Wi-Fi ורעש אלקטרוני אחר נמצאים במעקב והגבלה", כתב העיתונאי סטיבן קורצ'י בספרו "האזור השקט: פירוק תעלומת העיירה התלויה בדממה".

תושב גרין בנק בשם נידיי, המשמש מהנדס מרכז הכוכבים הלאומי לאסטרונומיה של הרדיו, נמצא בקו החזית להגנה על סביבה נטולת רדיו מאז 2011. "באופן היפותטי, לא תוכל להפעיל סמארטפון בעיר מבלי שהוא ידע", כותב קורצ'י. "הוא מסתובב ברכב שלו ומחפש רוחות רפאים: את גלי הקרינה האלקטרומגנטית הבלתי נראים שסביבנו".

כלל האוכלוסייה בגרין בנק והעיירות מסביב מונה כ-8,000 איש, כאשר האזור עשוי להיראות למבקרים פסטורלי במיוחד. תיירים רבים נמשכים למקום כדי לראות כיצד מסתדרים כאן ללא הטכנולוגיה שעבור מיליונים בעולם נחשבת לבסיסית ביותר. המצב הייחודי הזה בהחלט מוזר למי שאינו רגיל לכך. בגלל המחסור בטלפונים ניידים, המקומיים מוצאים דרכים יצירתיות לתקשר אחד עם השני. כך למשל בחנות הכלבו המקומית, במרחק של כקילומטר וחצי מהמצפה, ניצבים שני קירות מכוסים בפתקים דביקים של קונים שמשאירים שם הודעות לחברים או למשפחה.

View this post on Instagram

A post shared by DR⚓️‍♀️ (@menace1881)

האזור השקט משך גם אנשים שלא מחפשים רק את החיים הפשוטים - אלא מבקשים להיעלם מתחת לרדאר ולהיות מנותקים מהעולם שמסביב. במהלך העשורים האחרונים, המקום משך אליו זרם של מאמיני "יום הדין" וניאו-נאצים, שבאו להימלט מתשומת הלב של העולם הדיגיטלי. העיירה גם הפכה למפלט עבור "רגישים לאלקטרוניקה", שמשוכנעים שמכשירי אייפון, מקררים ומיקרוגל גורמים להם לחלות פיזית, למרות שאין הוכחות רפואיות לכך.

בלי קשר לסיבת הגעתם, כולם מרגישים "אלרגיים לחיים המודרניים", כתב קורצ'י, "ורבים הרגישו שאין להם לאן ללכת מלבד גרין בנק". במשך כמעט רבע מאה נאכפו כללי האזור השקט על ידי ווסלי סיזמור, יליד מערב וירג'יניה שלא היסס לדפוק על הדלתות ולהגיד לאנשים לנתק את המיקרוגל או לכבות את נתבי ה- Wi-Fi.

סיזמור היה כל כך טוב בעבודתו, שפעם איתר את מקור ה- RFI (הפרעות בתדרי רדיו) משמיכה חשמלית לא תקינה. הוא החרים את השמיכה פורצת החוק והמצפה שילם עבור החלפה. מקומיים רבים "נהנו" מביקור של סיזמור לאורך השנים. עבור סיזמור, שפרש לגמלאות בשנת 2011, התפקיד כשומר האזור השקט לא היה רק ​​הצגה. הוא האמין שהוא עוזר לאסטרונומים ליצור קשר עם חיים מחוץ לכדור הארץ.

תיאוריות קונספירציה משתוללות בקרב המקומיים. יש הסבורים שהטלסקופים משמשים חזית לפעולות CIA או כיסוי לממגורות טילים. אחרים חושבים שמצפה הכוכבים יכול ליצור סופות רעמים לפי דרישה, או לשאוב גלי רדיו מהאטמוספירה. כך או כך, רק מי שמסוגל לחיות ללא הסמארטפון שלו מוזמן להצטרף למסיבה השקטה - אבל יש לנו תחושה שאתם לא רוצים הזמנה.