תל אביב, שמונה בבוקר. העיר הומה עוברים ושבים, נוסעים בתחבורה הציבורית ושוקעים בסמארטפון. חלקם מנצלים את הזמן כדי להאזין למוזיקה, חלק אחר משתמש במוביט כדי לדעת באיזו תחנה לרדת והרוב גוללים את פיד הפייסבוק האינסופי. כשהשמש תגיע לניו יורק, לעומת זאת, תושביה כנראה ינצלו את הטלפון בצורה אחרת לגמרי. כן, גם הם יצללו לפייסבוק, אבל בין לבין יהנו מעושר של אפליקציות. 

יש לכם רעיון לאפליקציה? הירשמו לתחרות האפליקציות של ישראל 

אפליקציות ושירותי אינטרנט רבים לא מתחשבים בגבולות. הם זמינים עבור מליוני משתמשים גם בארה"ב וגם בישראל. אך לא הכל מגיע למדינתנו הקטנה. על חלק מהאפליקציות אנחנו נאלצים לוותר בגלל אילוצי רגולציה מקומיים (למשל, שירותים שונים של אובר), על אחרים נוותר בגלל שבאמת אין לנו צורך בהם (אפליקציות שקשורות ברכבת תחתית, כן - זו נקודה כואבת) ויש כאלה שמאוד מצליחות בניכר, אבל אצלנו איש עוד לא הרים את הכפפה ופיתח את הגרסה המקומית. אספנו כמה משירותים האלה - שהיינו שמחים לראות אותם עושים עלייה, או נולדים מחדש בעברית.

הדרך לעבודה מתחילה עם Lyft 

בעוד שהתל אביבי נהנה מהחידושים האחרונים בשוק המוניות הישראלי, כדוגמת אפליקציית Uber, המתחרה של GetTaxi, תושבי ארה"ב נהנים מאפליקציית Lyft - רשת חברתית לטרמפים. האפליקציה פונה לקהל קצת שונה מקהל נהגי המוניות ומעודדת נהגים פשוטים, שבכל מקרה נוסעים עם רכביהם, לארח ברכבם טרמפיסטים בתשלום.

בדומה לגט טקסי, כלי הרכב הזמינים לנסיעה מוצגים על מפה אצל משתמשים המעוניינים לתפוס טרמפ, ו-Lyft דואגת לשדך את הנהג לנוסע הפוטנציאלי, תוך כדי שהאחרון מקבל מידע על סוג הרכב, דירוג הנהג ועוד. נהגים שמעוניינים להשתתף במיזם עוברים בתחילה קורס קצר ואם עמדו במבחן הם זכאים לסמל השירות: שפם ורוד ופרוותי לתלייה בחזית הרכב. כמו כן, מרוויחים הנהגים "תרומה" מכל נוסע.

נכון לחודש אפריל, האפליקציה היתה זמינה בשישים ערים אמריקאיות, ונהגי מוניות רבים כבר מחו על פעילותה. כך או כך, כדי שזו תגיע לישראל דרוש שינוי בחוק האוסר על נהגים פרטיים לגבות כסף עבור איסוף טרמפיסטים ברכביהם.

 

באיזה רציף לעמוד כדי לחסוך זמן

אם תושב ניו-יורקי יעדיף את פתרונות התחבורה הציבורית, יתכן כי יבזבז זמן רב בשל הצפיפות בקרונות וברציפים. הרשת המסועפת של הרכבות התחתיות, בשילוב עם אוטובוסים מקומיים, מצריכה עוזרת אישית וירטואלית שתמליץ לנו באיזה קרון כדאי לעמוד, ובאיזה רציף כדאי לחכות, כדי שנהיה קרובים ביותר לדלתות הרכבת.

אפליקציית Exit Strategy NYC נותנת מענה מדוייק לצורך: מלבד מיפוי הקווים המפורט וההדרכה הניתנת למשתמשים כיצד להגיע לתחנות התחבורה הציבורית השונות, ממליצה האפליקציה באיזה קרון כדאי בדיוק לעמוד כדי לחסוך זמן יקר ביציאה מהרכבת, או באיזה מקום לעמוד ברציף כדי להיכנס אליה מהר ככל האפשר.

אז נכון שלנו עוד אין רשת מסועפת של רכבות תחתיות המצריכות אפליקציה ייעודית שתעזור לנו להתמצא בבלאגן, אך בתור מי שנסע כמה שנים ברכבת ישראל, לא אתנגד לפיתוח דומה.

 

תחבורה ציבורית נגישה גם לתיירים

נצא לרגע מהבוקר העמוס של האמריקני הממוצע, ונדמיין את עצמנו כתיירים המשוטטים בנחת בניו-יורק ומחפשים אחר תחנות הסאבווי. מה שיכול לעזור לנו היא אפליקציית WayFinder NYC שמשתמשת בטכנולוגיה של "מציאות רבודה" (Augmented reality) ו-GPS כדי להציג לנו את המיקום המדוייק שלנו.

האפליקציה למעשה מזהה את המיקום המדויק של המשתמש תוך שהוא משתמש במצלמת המכשיר. בנוסף, היא מסמנת על גבי תמונת הרחוב את קווי הרכבת הזמינים ואת מיקומי התחנות, ומנווטת את המשתמש כיצד להגיע אליהן. לא היינו מתנגדים לאחת כזאת שתסמן לנו כיצד להגיע מכיכר רבין לחוף הצוק.

 

להנעים את הנסיעה עם מוסיקה טובה

אם כבר עלינו לרכבת ואנחנו רוצים להינות ממוסיקה טובה, אין דבר יותר פשוט משירות הזרמת מוזיקה (Streaming). שירותי הסטרימינג משגשגים במקומות רבים בחו"ל, אך בארץ הקודש לא נזכה לשמוע מוסיקה דומה, איכותית וגם חוקית - בעיקר כי יש הרבה מורכבויות הקשורות בזכויות יוצרים שיש לפתור לפני כן, ובגלל חברות התקליטים שמכשילות את כניסת השירותים הללו בשל הפגיעה בהכנסותיהן. כך או כך, בחיפוש קצר באינטרנט גם אתם תוכלו למצוא מדריך שיבטל את הגבלת המיקום ותוכלו ללמוד להינות מן האפליקציות הללו.

אבל בואו נחזור לניו יורק, שם המשתמשים יכולים ליהנות מ-Spotify, אפליקציה המכילה כמעט מיליון שירים של זמרים המשתפים פעולה עם חברות תקליטים מפורסמות. באופן עקרוני, השירות הוא בתשלום - תמורת דמי שימוש קבועים, אך ישנה תקופת נסיון של חצי שנה בה ניתן להאזין למוזיקה כמעט בלי הגבלה. השירות זמין במספר מדינות בעולם, אך עד שנראה אותו בישראל יקח עוד זמן רב, אם בכלל.

 

גם שירות Beats Music מציע מוזיקה בהזרמה, אך זה מספק מעל 20 מליון שירים. כאן תקופת הנסיון היא לשבוע בלבד, ואחריה תצטרכו לשלם דמי שימוש חודשיים. ב-Beats, שבבעלות חברת Apple, מציינים כי השירות שלהם מצטיין בהתאמת המוסיקה לטעם האישי של המשתמשים ולמצבים שונים בחייהם. ההתאמה מתבצעת באמצעות מגוון שיטות, ביניהן גם למידה על פי חיפושי המשתמש וגם שאילת שאלות שונות המצביעות על מצב הרוח בו הוא נמצא.

 

וידאו בסטרימינג

עבור המשתמשים בחו"ל גם צפייה בסרטים ובסדרות קלה יותר, איכותית יותר וזולה ביחס למצב בישראל. Hulu למשל הוא אתר אמריקני שמציג בעיקר סרטים ותוכניות טלוויזיה לפי דרישה (VOD). הווידאו באתר מוצג באיכות בינונית: גבוהה יותר מיוטיוב, אך פחותה משידורי הטלוויזיה. האתר זמין רק עבור משתמשים בארצות הברית ומתפרנס בעיקר מפרסומות קצרות המשולבות בתכני הוידאו.

אל Hulu מצטרף שירות דומה בשם Netflix (נטפליקס) המספק שירותי וידאו בסטרימינג עבור מגוון מכשירים. השירות החל בפעולתו רק בגבולות ארה"ב ובשנים האחרונות התרחב גם לדרום אמריקה, לאיים הקריביים, לאירלנד ולבריטניה. בנטפליקס ניתן למצוא גם סרטי איכות, דוקו וסרטים הודיים.

המלצות על בתי עסק שבסביבה

אחרי שמצאנו את הדרך המהירה והנעימה להגיע לעבודה, הגיע הזמן לצאת להפסקה ולאכול משהו. איך נדע לאן ללכת? בשביל זה יש לנו את Yelp: אפליקציה שמאפשרת למצוא את הפיצריה או בית הקפה הטוב ביותר באזורנו, שהוא גם פתוח. לכל בית עסק ניתן לקבל חוות דעת, הוראות ניווט, תמונות ואפילו לצפות בתפריט ולעשות Check-In ברשתות החברתיות.

 

ואם אחרי הארוחה הטובה אנחנו חייבים להשתמש בשירותים ציבוריים, פשוט נפתח אץ Whizzer - שתפקידה למצוא את השירותים הציבוריים הקרובים ביותר למשתמש ולקבל מידע על מידת הניקיון שבהם. כמו כן יוכל המשתמש לקבל מידע על עמדות החלפה לתינוקות, מוצרי היגיינה נשיים ואף אם יש שם גם מקלחות ציבוריות. המפתחים טוענים שמעל מיליון חדרי שירותים ברחבי העולם נכנסו למאגר.