אלי נכט, מועמד בבחירות למועצת העיר אשדוד, פירסם סרטון שבו נראים חרדים כשהם לכאורה משתלטים על העיר ומחזירים את כולם בתשובה. הסרטון למעשה מזהיר מפני האפשרות שהבוחרים החילונים לא יגיעו לקלפיות והחרדים יבואו ויכבשו את מועצת העיר.

הסרטון, שכבר הגיע לכמעט 100 אלף צפיות ביוטיוב ובפייסבוק, מעורר מחלוקת בעיר. שי מלול, עורך המקומון "השבוע באשדוד", טוען כי הסרטון גרם לזעם גדול בקרב הציבור החרדי שלא אהב, בלשון המעטה, את הדרך שבה הוא מוצג בו.

"הסרטון גרם לסערה ציבורית גדולה בקרב הציבור החרדי שגם ככה חש שמחפשים אותו ומנסים לפגוע בו, הרבה בגלל הכוונות שהיו לסגור בשבתות את מרכז הקניות הסמוך לרכבת. גם ככה מערכת הבחירות טעונה וחמה והסרטון הזה רק הוסיף עוד יותר שמן למדורה וגרם לעסק לרתוח", טוען מלול, "החרדים מרגישים שמסיתים נגדם ושדמם הפקר".

"אף אחד לא מנסה להפוך את אשדוד לבני ברק ולבית שמש", אומר שניר אלמליח, פעיל בכיר בקהילה החרדית בעיר, "הסרטון הזה בפירוש מסית נגד החרדים, מציג אותם באור שלילי ולועג להם כמי שרוצים להשתלט על אשדוד ולהפוך אותה לעיר חרדית. תאר לך שהייתי עושה סרט על רוסים, חזירים שרוצים להשתלט על אשדוד? הייתה קמה בעיר מהומת אלוהים, היו תוקפים אותי ובצדק. זה מועמד שמחפש לעשות פרובוקציות על חשבון החרדים כדי להיבחר למועצת העיר, ולמעשה הציף את מה שמועמדים אחרים חושבים עלינו אבל מעדיפים לא להוציא החוצה, וזה מה שעצוב בדבר הזה". לדבריו, הסרטון לא משקף בכלל את המציאות בעיר.

"רואים שזה סרטון של חובבנים ולא סרטון מקצועי", ציין אלמליח, "יש לו בקושי 100 קולות לדעתי, אז באמצעות סרטון הסתה על חשבון הגב שלנו החרדים הוא מנסה לקושש עוד קולות. אתה יודע מה, אשמח שחילונים רבים יגיעו להצביע ביום הבחירות ככה שלא יספרו סיפורי מעשיות שאנחנו שולטים בעיר ויסיתו נגדנו". יש כאלה בעיר מקרב המגזר החרדי שהרחיקו לכת וטענו שמדובר בסרטון שמזכיר את רדיפת היהודים בימי הביניים.

אלי נכט: "הסרטון סאטירי"

אלי נכט בכלל טוען שמדובר בסרטון סאטירי שאין בו שום נימה אנטישמית. "הבעיה הכי גדולה אצלנו באשדוד, ובמדינה בכלל, שהתושבים החילונים לא יוצאים להצביע", הוא אומר בתגובה ל-NEXTER, "רואים את זה בתוצאות הבחירות ובנציגות הכפולה והמכופלת של המגזר החרדי ברשויות המקומיות, כמו גם לכנסת.

"המטרה שלנו היא להוציא את האנשים מהאדישות ולהניע אותם לפעולה. בסך הכל מדובר בסרטון סאטירי עם מסר חד וברור שיש לו אחיזה במציאות. כמובן שרבים ממתחריי מנסים לגזור על כך קופון פוליטי ואף מרחיקים לכת בלהגיד שהסרטון אנטישמי. מדובר בהוצאת דיבה ואין רחוק מזה מהמציאות, וכל מי שעיניו בראשו מבין במה מדובר".