ילדים ובעלי חיים גונבים את ההצגה באינטרנט. אם הם נראים חריגים, לפעמים הם הופכים לבדיחה או תבנית למם אינטרנט. שאלו את ילד ההצלחה שאכל חול, הילד המרושע והילד הספקן מהעולם השלישי. הם הפכו לאיקונים בעל כורחם.
המקרה של ג'יימסון כואב יותר, בשל המחלה שאיתה נולד. לג'יימסון יש קרניוסינוסטוזיס (נשבעים לכם, זה שם אמיתי לחלוטין), הגורמת לכך שתפרי עצם הגולגולת נסגרים מוקדם וגורמים לצורה החריגה של הגולגולת והראש - מקרה שמתרחש אחת ל-100,000 לידות.
אמו של ג'יימסון, אליס אן מאייר, מנהלת יומן רשת על גידולו, ובו פירסמה את התמונה שלו מרוח במרשמלו ובשוקולד. לפוסט הזה בבלוג, שגם הופץ באתרי חדשות ברשת, היא נתנה את הכותרת "הוא לא מפחיד, הוא ילד קטן". אלא שבשל המראה של ג'יימסון, גולשים רבים החליטו שהוא כן מפחיד אותם, או מצחיק אותם, או שאפשר ללעוג לו. הם הפכו אותו למם, הפיצו את התמונה שלו ולדבריה השוו אותו לכלב פאג.
"מה גורם לאנשים לעשות את זה אני לא אבין", היא כתבה בפוסט נוסף אתמול (א'), אבל היא מבינה שלא תוכל לחקור את כל האינטרנט ולגלות מי התחיל את זה ומי רק נסחף אחרי האחרים. היא החליטה להילחם בכמעט בלתי אפשרי והודיעה שתילחם להסיר כל פרסום ושיתוף של התמונה שלועגת לו.
מאייר מתארת את המסע המפרך להסרת התמונות שלו מרשתות חברתיות. בפוסט אחד שאיתרה בפייסבוק היו 5,000 לייקים ו-3,000 שיתופים. היא גייסה צבא של מאות ואלפי מדווחים שיכתבו לפייסבוק שהתמונה פוגענית, ותוך 24 שעות התמונה הוסרה. אז היא גילתה שהתמונה קיימת בעוד עמודים בפייסבוק וכן באינסטגרם, טאמבלר, 9gag ואחרים. בכולם היא דיווחה על בריונות רשת והפרת זכויות יוצרים, כדי להסיר את התמונות של בנה.
כמו תשובות שישראלים מכירים כשהם מדווחים על תוכן פוגעני, גם מאייר קיבלה לפעמים תשובות שהתמונה אינה מפירה את תנאי השימוש, אבל אחר כך כן הוסרה. באינסטגרם ההסרה לקחה פחות מ-24 שעות, היא מספרת, ובטוויטר היא קיבלה מענה בתוך 20 דקות.
בעוד יש לה סיכוי כלשהו לגרום לפייסבוק, טוויטר ואתרים ממוסדים לשתף פעולה, הרשת מלאה באתרים פחות מפוקחים, שמרשים לעצמם יותר גסות רוח, כמו למשל פורצ'ן, שייתכן שבו הטורלים אולי יעשו לה דווקא ויעצימו את ההפצה של התמונה, על אף שמדובר בילד בן 4.