הורים, שימו לב מה הילדים שלכם עושים עם הסמארטפון: ג'ורג' ג'ונסון בן ה-6 חייב את כרטיס האשראי של אמו ביותר מ-16 אלף דולר (כ-52 אלף שקל) כדי לרכוש תוספות במשחק האהוב עליו, וכשהיא גילתה על כך – כבר היה מאוחר מדי.

כמו הורים רבים שנאלצים לעבוד מהבית ובמקביל להשגיח על הילדים, גם ג'סיקה ג'ונסון, סוכנת נדל"ן בת 41 מהעיר ווילטון שבמדינת קונטיקט, "כלל לא הבחינה" ששני הילדים שלה יצאו למסע בזבוזים באייפד. לפי הניו יורק פוסטי, ג'ורג' רכש תוספות למשחק Sonic Force – כשחיובים קטנים כמו 1.99 דולר עבור טבעת אדומה וחיובים משמעותיים יותר כמו 99.99 דולר עבור טבעת זהב הצטברו ל-2,500 דולר רק ב-9 ביולי, ול-16,293.10 דולר בסוף החודש. "זה כאילו בן השש שלי הסניף שורות של קוק", התבדחה בראיון לעיתון.

למרות שחגיגת הקניות של ג'ורג' התרחשה בחדר הסמוך, היא החלה לשים לב לחיובים של אפל ושל פייפאל רק כשהם החלו להצטבר לסכומים גבוהים; פה 562 דולר ושם 601 דולר. היא פנתה ל-Chase, הבנק ומנפיק כרטיס האשראי שלה, וגם שם לא הבינו בדיוק מה מקורם של החיובים. "האופן שבו הם הצטברו הקשו עליהם להבין שמדובר בחיובים שמקורם במשחק לסמארטפון", העידה.

למרבה הטרגדיה, ג'סיקה הגישה תלונה על שימוש לרעה רק כשהחיובים הגיעו לסכום של 16 אלף דולר. בחברת האשראי התעכבו עם הבדיקה, והתשובה לפיה מדובר בחיובים מחשבון ה-iCloud שלה הגיעה רק בחודש אוקטובר. אלא שגם אז היא לא הפנימה שמדובר בבן שלה – והיא התקשרה לאפל, שם הדריכו אותה כיצד להגיע לרשימת החיובים. כשהיא ראתה את האייקון של סוניק, היא הבינה שמדובר בג'ורג'. "לא הייתם יכולים למצוא את זה בלי שמישהו ידריך אתכם".

View this post on Instagram

A post shared by SEGA HARDlight (@segahardlight)

מאחר שעברו יותר מ-60 יום ממועד החיובים, נציגי השירות של אפל לא הסכימו לבטל אותם – ואף אמרו לה שהיא הייתה צריכה להפעיל את ההגדרה שמגבילה רכישות. "הסיבה היחידה שלא התקשרתי מוקדם יותר היא כי ב-Chase אמרו שכנראה מדובר בהונאה". גם כשהודתה שלא תוכל לשלם את המשכנתא, החיוב לא בוטל. "בוודאי שאם הייתי יודעת שיש בקרת הורים, לא הייתי נותנת לבן השש שלי לצבור חיובים של כמעט 20 אלף דולר עבור טבעות זהב וירטואליות", העידה. "המשחקים האלה מתוכננים כדי לגרום לילדים להוציא כסף. איזה אדם בוגר היה מוציא 100 דולר על תיבה עם מטבעות?".

אפל, בנק Chase ויצרנית המשחק Sega לא מסרו לניו יורק פוסט תגובה לדברים. ועדיין, היא מאמינה שהאשמה מוטלת על אפל. "הבן שלי לא הבין שמדובר בכסף אמיתי. איך הוא יכול להבין את זה? הוא משחק במשחק מחשב בעולם שהוא יודע שהוא לא אמיתי, אז למה שהכסף יהיה אמיתי?".

כעת היא מתקשה להחזיר את הכסף. "לא קיבלתי משכורת מסודרת ממרץ עד ספטמבר. ההכנסה שלי ירדה ב-80% השנה. יש מצב שאני אכריח אותו להחזיר לי את הכסף עוד 15 שנה, כשהוא יתחיל לעבוד".  

כך תמנעו מהילדים לחייב את האשראי בסמארטפון

זו לא הפעם היחידה שהורים מוציאים סכומי עתק בגלל חוסר המודעות של ילדיהם. רק לפני שלושה שבועות דיווחנו ב-NEXTER על בת העשר שרוקנה 116 אלף דולר הונג קונגי (כ-50 אלף שקלים) מחשבון ה-WeChat של אימה, אחרי שנפלה קורבן להונאה במשחק הפופולרי MiniWorld. אז אמנם היה מדובר בשחקן אחר במשחק ששלח הודעת פישינג וניצל את תמימותה של הילדה כדי לגנוב את הכסף, אך האם נאלצה לשאת באחריות.

את המקרים האלה בדיוק ניתן למנוע בעזרת כמה הגדרות פשוטות בסמארטפון שלכם, שידרשו סיסמה מיוחדת כדי לבצע חיוב מכרטיס האשראי.

במכשירי אייפון ואייפד, ניתן לדרוש סיסמה עבור כל רכישה, או לדרוש להקיש את הסיסמה אחת ל-15 דקות. כדי לעשות זאת, יש ללכת להגדרות – ללחוץ על שם החשבון שלכם – מדיה ורכישות – סמל החשבון הכחול בחלקו העליון של המסך – הגדרות סיסמה.

אם יש לכם אנדרואיד, היכנסו לחנות האפליקציות (Google Play Store) – תפריט – הגדרות – נדרש אימות עבור ביצוע רכישות. שם תוכלו לבחור בהגדרה המתאימה לכם, ולהמשיך לפעול בהתאם להוראות.