הודעת הוואטסאפ הבאה היא קשקוש מוחלט: "מחזיק מפתחות שניתן בחינם בתחנות דלק או במרכזי קניות, אל תקחו, אם לקחתם, זרקו לפח, אלו הם חיישנים שמובילים את אותם אנשים לבתיכם. הזהרו". אז אנא הפסיקו להעביר אותה הלאה.

את זה שהיא קשקוש הצלחנו לאמת בחיפוש פשוט בגוגל בכמה שניות. ולא רק זה, אלא קשקוש שכבר מסתובב ברשת מאז 2008. מה שבמשך שנים לא הצלחנו לגלות עדיין זה מי טרח לתרגם את השטות הזאת מאנגלית ולגרום לבהלה מיותרת.

בואו נתחיל מהבסיס: מישהו קיבל כזה בתחנת דלק בישראל? מכירים מישהו שקיבל כזה? לא. אתם לא מכירים. כי לא חילקו כאלה. חפשו רגע את ההודעה באנגלית. כל התוצאות יראו לכם שמדובר ב-Hoax (מתיחה). אף אחד לא עוקב אחריכם. ואם כן, לא באמצעות מחזיק מפתחות בתחנת דלק - יש דרכים יעילות יותר.

הלאה: מכירים את זה שווייז שותה לכם את הסוללה העצומה בטלפון? אתם באמת חושבים שמכשיר עם סוללת כפתור יוכל לשדר את המיקום שלכם לאורך זמן? ואם כן, הוא צריך גם סים וחבילת גלישה בשביל שאפשר יהיה לקלוט את השידור. בקיצור, תפסיקו להאמין לסרטי ריגול.

אז מה כן הסיפור?

חילקו ב-2008 מחזיקי מפתחות בתחנת דלק. זה בערך מה שנכון בסיפור הזה. משם אנשים הפיצו שמועות ושלחו במייל, והנה אנחנו היום כשלא צריך מייל ואפשר לשלוח בוואטסאפ לקבוצות ולהגיע לעשרות אנשים.

מחזיקי המפתחות שמוצגים בתמונה אכן מיועדים למעקב ואיתור. שמים אותם על המפתחות שלכם, או בתיק שלכם או בכל מיני חפצים שאתם לא רוצים לאבד. זה מוצר לגטימי לחלוטין, שאפשר לקנות בגרושים באתרי מכירות בסין.

מחזיק המפתחות מתחבר לטלפון בבלוטות', ואם הם יוצאים אחד מהטווח של השני, הם יכולים להשמיע אזעקה. יש בהם גם מיקום, אבל הוא לא משוגר באופן קבוע, אלא שומר את המיקום האחרון דרך ה-GPS של הטלפון. נרגעתם?