הסטוריז באינסטגרם אמורים להעלם בתוך 24 שעות, וחשבון שמוגדר כפרטי אמור להיות חסום לצפיה מאנשים שלא אישרתם. אלא שבאזפיד מצביע על באג די פשוט שדי שולל את שתי הנחות הייסוד הללו, ומזכיר לנו את מה שאנחנו אמורים לדעת - שום דבר שעולה לאינטרנט הוא לא באמת פרטי, ואין חרטות.

אינסטגרם בנויה כך שאם מישהו, שכן אושר לצפות בחשבון הפרטי, צופה בתמונה, סרטון או סטורי, הוא פשוט יכול להעתיק את הקישור ולהפיץ אותו הלאה. ככה, כל אדם אחר יכול לצפות בתוכן, אפילו אם אין לו חשבון אינסטגרם. מי שהעלה את הסטורי לא יראה את זה ברשימה של מי צפה בו.

כמו צילום מסך

בתגובה, פייסבוק אמרה לבאזפיד שהפעולה שהם הצביעו עליה זהה לצילום מסך שעושים לסטורי או לתמונה ומפיצים. זה עדיין לא מאפשר לכל אחד לחדור באופן חופשי לחשבון פרטי ולחטט בו. כלומר, אם אישרתם מישהו, והוא מפיץ את התוכן שלכם, אז הוא זה שהפר את האמון שנתתם בו, והדרך שבה עשה את זה היא רק עניין טכני. אך לא תוכלו לדעת מי אותו חבר שהפר את האמון שלכם, ולהסיר אותו מרשימת החברים.

פייסבוק צודקת וזה אכן דומה לצילומי מסך, אלא שהיא יכולה גם לחסום את האפשרות לשלוף קישור לתמונה וגם לחסום צילום מסך, או לכל הפחות לדווח לכם מי מנסה לצלם מסך. למעשה, פייסבוק עשתה ניסוי בשנה שעברה שבו אפליקציית אינסטגרם דיווחה לכם על מי עושה צילום מסך של סטורי שלכם, אך חזרה בה אחרי מספר חודשים וביטלה את הפיצ'ר הזה - מסיבות שלא פירטה.

באפליקציות אחרות זה חסום לחלוטין. נטפליקס, למשל, לא מאפשרת לבצע בכלל צילומי מסך - אם תנסו לעשות את זה, תקבלו מסך שחור. גם בגלישה במצב פרטי בכרום אי אפשר לצלם מסך של האתר שאתם גולשים אליו. בטלגרם, אם תפתחו שיחה סודית - גם לא תוכלו לצלם את מסך. כלומר אפשר לחסום את זה ברמה הטכנית, עד רמה מסויימת (הרי אפשר לצלם את המסך של הסמאטפון מהמצלמה של טלפון אחר ואין לזה סוף), אך פייסבוק בוחרת שלא לבצע את זה.

ממצא אחר מהבדיקה של באזפיד הוא שהסטוריז לא באמת נעלמים כעבור 24 שעות, ותמונות או סרטונים שנמחקו עדיין זמינים לצפייה. אם שומרים את הקישור הישיר לתמונה או לסרטון, אפשר לצפות בהם למשך כיומיים, ולפעמים יותר.