"בגלל סיכון אבטחה - הסירו את טיק טוק": כך נכתב בהודעה ששלחה הנהלת אמזון לעובדיה בשעות הבוקר של יום שישי בשעון ארה"ב. כמה שעות לאחר מכן דוברת החברה הודיעה כי ההודעה נשלחה בטעות ושאין בכוונת אמזון לשנות את מדיניותה כלפי האפליקציה הסינית. מטיק טוק נמסר: ״אנחנו עדיין לא מבינים ממה החשש״. יש המייחסים לטיק טוק מקרים נוספים של הפרת פרטיות הודות למערכת ההפעלה של אייפון שמעדכנת את המשתמשים על הפרת פרטיותם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מייל שנשלח לעובדי חברת אמזון דרש מהם להסיר את אפליקציית טיק טוק מהטלפונים הסלולריים שלהם עד סוף היום (10.7) בעקבות מה שהם מגדירים כ״סיכון אבטחה״. ״אפליקציית טיק טוק כבר לא מורשית להתקנה בטלפונים שבהם יש גישה למייל עם דומיין של אמזון״, נכתב במייל.

אמזון (צילום: Manuel Esteban, ShutterStock)
"המייל נשלח בטעות". אמזון | צילום: Manuel Esteban, ShutterStock

בטיק טוק הגיבו לדרישת אמזון מעובדיה וביקשו להבהיר כי אמזון לא פנתה אליהם לפני שנשלחה ההודעה. ״אנחנו עדיין לא מבינים ממה החשש״, טענו באפליקציית הסרטונים הקצרים הפופולרית.

דוברת אמזון פרסמה כי ההודעה שדרשה מהעובדים למחוק את האפליקצייה כי ברשותה גישה למייל שלהם, נשלחה בטעות. "נכון לעכשיו, אין שינוי במדיניות שלנו כלפי אפליקציית טיק טוק", אמרה הדוברת.

על אף שבאמזון טוענים כי מדובר במייל שנשלח בטעות, ייתכן מאוד שהם חזרו בהם מההחלטה אחרי הפרסום שגרר תשומת לב רבה, וייתכן שאף הביא לחילופי דברים בין שתי החברות. 

לא רק אמזון

הפרסום הנוכחי מגיע בשיאו של מאבק שמנהלות כמה מדינות מול סין, כשבתווך נמצאת בין היתר אפליקציית הסרטונים הקצרים. בשבוע שעבר אסרה הודו על שימוש בטיק טוק יחד עם עוד 58 אפליקציות נוספות תוצרת סין, שכבר אינן זמינות בחנויות האפליקציות במדינה. אוסטרליה וארה״ב שוקלות להטיל עליה איסור דומה, ובארה״ב היא אף נתונה תחת חקירה פדרלית על הפרת פרטיותם של קטינים.

פרשה נוספת בה הייתה מעורבת טיק טוק, גם היא נוגעת להפרת פרטיות, הגיעה בעקבות פרסום בסוף החודש שעבר, לפיו האפליקציה שומרת את מה שאנחנו כותבים במקלדת שלנו, אחרי כל 3 הקלקות - גם כשלא מקלידים באפליקצייה והיא רק פועלת ברקע.

כך נראית ההוכחה שמצאו משתמשים רבים לכך שטיק טוק מעתיקה את ההקלדות - הודות למערכת ההפעלה של אייפון, שבגרסת iOS 14 מיידעת את המשתמשים לגבי פעילות שעשויה להפר את הפרטיות שלהם. 

ייתכן מאוד שהדרישה מכיוונה של אמזון מגיעה בעקבות פרצות מהסוג הזה שחושפות את המידע שעל המכשירים הסלולריים שלנו.