במהלך סוף השבוע עמוד מתחזה לזארה הצליח לאגור כ-24,000 לייקים. כל מה שהוא היה צריך לעשות, זה להבטיח 500 שקלים בחינם בשם הרשת, לכל מי שיעשה לייק וישתף. העמוד הזה כעת הוסר מהרשת על ידי אינסטגרם.

לזארה אין כמובן שום קשר לעמוד הזה, שעליו דיווח עמרי ברק בחדשות 12. אז למה להתחזות אליו אם אפשר לעלות עליך כל כך מהר? כי באינסטגרם אפשר בקלות להחליף שם ותמונה לעמוד. אחרי שהמתחזים אוגרים את הלייקים, פשוט מתחילים לשים פרסומות בעמוד, והן מגיעות לכל מי שחשב שבמקור עקב אחרי זארה.

התופעה הזאת לא קרתה רק אתמול ולא ייחודית לזארה. מפעם לפעם, מישהו מקים עמוד מתחזה למותג פופולרי ומנסה לגרוף לייקים בשמו. אחרי הפרסום של הסטורי של אווה, למשל, הסרט שהביא את סיפורה של ילדה מהשואה דרך אינסטגרם, עלו לא מעט עמודים שהתחזו אליו ואף שכפלו את התוכן.

האם נעשה נזק לעוקבים? לא. אפשר לבטל את העקיבה, והחיים יחזרו למסלולם. צריך רק לשים לב אחרי מי עוקבים כדי לקבל פרסומות לא רצויות.

איך מזהים עמוד מתחזה?

וי כחול. לעמודים רשמיים של רשתות גדולות יש וי כחול מטעם אינסטגרם - מה שמאשר את האמיתות של החשבון והזהות של בעליו.

מספר עוקבים ופוסטים. אם יש לעמוד של רשת גדולה ומאוד מוכרת מעט מאוד פוסטים, ומספר נמוך של עוקבים - סביר מאוד להניח שהוא לא החשבון הרשמי.  

מבצעים מפוקפקים. באמת צריך להגיד את זה? 24 אלף לייקים כפול 500 שקל זה 12 מיליון שקל. זארה לא תחלק סתם כך 12 מיליון שקלים. בטח שלא בלי תקנון, ובלי שתשמעו על זה מעוד מקומות חוץ מחשבון אינסטגרם בודד.