פייסבוק (צילום: Dan Kitwood, GettyImages IL)
"הרגשתי כאילו פרצו לתוך הבית שלי וגנבו משם הכול" | צילום: Dan Kitwood, GettyImages IL

גרפיקאית שעבדה במפעל תכשיטים במרכז הארץ תבעה מעסיק אחרי שזה חיטט בפייסבוק הפרטי שלה והחרים לה את הטלפון הסלולרי. היא זכתה ותקבל ממנו פיצוי של כ-51 אלף שקלים.

הסיפור המוזר הזה התרחש שנה אחרי שא' החלה לעבוד במפעל כשהמנהל שלה ביקש ממנה למלא תפקיד נוסף אך ללא העלאה בשכרה. א' לא הסכימה לבקשה והתפטרה בטענה כי מדובר בהרעה בתנאי העבודה.

על מנת להבין מדוע סירבה א' להצעה המפתה של לעבוד יותר שעות ללא תוספת בשכר, החליט אחד מבעלי המפעל להציץ בפייסבוק שלה. שם היא בין היתר התכתבה על הדברים עם חברתה. גם היא עבדה בעבר במפעל.

וכך עשה. הוא הגיע לעבודה בשעת בוקר מוקדמת, נכנס למחשב שלה ומשם לפייסבוק שסיסמתו היתה שמורה. באופן לא מפתיע הוא גילה שא' אכן ריכלה עליו עם חברתה. הוא הדפיס את ההתכתבות, הציג אותה בפניה של א' ואף החרים את הטלפון הסלולרי שלה בנימוק שהוא רוצה לבדוק את תוכנו.

עוד ב-NEXTER:

"הייתי בהלם כשהבנתי שהבוסים שלי נכנסו לפייסבוק שלי וראו את כל ההתכתבויות האישיות שלי", סיפרה א' ל-NEXTER. "הרגשתי כאילו פרצו לתוך הבית שלי וגנבו משם הכול. הם התנהגו כמו בריונים, חדרו לתוך החיים שלי".

א' מצידה הגישה תלונה במשטרה נגד בעל המפעל בטענה שחדר לפרטיותה וגנב את הטלפון הסלולרי שלה. בעל המפעל טען בחקירתו כי הוא מודה שטעה אך לדבריו הוא לקח את הסלולרי בגלל החשד שהיא צילמה תמונות והקליטה דברים הנוגעים לעבודה במקום שעלולים לפגוע בפרנסתו: "עשיתי טעות ולא אחזור עליה. רציתי להגן על האינטרסים שלי", טען בעל המפעל.

במקביל לתלונה במשטרה, א' גם תבעה את בעל המפעל בנימוק שפוטרה ללא שימוע וכמובן על חדירה לפרטיותה. בכתב ההגנה טען בעל המפעל כי א' היא זו שביקשה ממנו לכתוב לה מכתב פיטורים כדי שתוכל לקבל דמי אבטלה. עוד הוא הכחיש שנכנס לתכנים בטלפון הסלולרי שלה.

השופט דורי ספיבק ציין בפסק הדין, כי החלטת מעביד להחרים טלפון סלולרי של עובד גם אם מדובר בחשד שהוא אגר בתוכו סודות מסחריים אסורה, ויש בה משום איום וחדירה לפרטיותו.

"מעבר לתפיסת הטלפון אנו סבורים שהנתבעים פגעו בפרטיותה גם בכך שחדרו לעמוד הפייסבוק שלה, עיינו בהודעות שלה ואף הפיצו חלקים מהן", ציין השופט ספיבק.

עוד סיפורים, סרטונים ותמונות בפייסבוק של NEXTER

השופט קבע, כי בעל המפעל ישלם ל-א' על חדירה לפרטיות שלה פיצוי בסכום של 20 אלף שקלים וכן סכום של 21 אלף שקלים על פיטורים לא חוקיים ו-7,000 שקלים פדיון ימי חופשה. בעלי המפעל גם חויבו לשלם  7,500 שקלים על הוצאות המשפט.

עו"ד אלכסנדר גלפנד, פרקליטה של א': "זו החלטה חשובה מאוד עבור ציבור העובדים ומסר לא פחות מרתיע למעסיקים שיש חוקים במדינת ישראל והם לא יכולים לעשות ככול העולה על רוחם".