רמת האמינות שלכם בפייסבוק תעמוד למבחן. הרשת החברתית מפתחת מאחורי הקלעים שיטת דירוג שתתן לכם ציון בין 0 ל-1 (כנראה בדרגות של מאיות או אלפיות) לפי רמת האמינות שלכם. כך מדווח הוושינגטון פוסט.

בשנה האחרונה התפוצצה פרשת קיימברידג' אנלטיקה, שבה נחשף שמידע נאסף עלינו ועל חברינו דרך אפליקציות שאלונים תמימות, בשביל לעשות עלינו מניפולציות ולהטות את דעת הקהל. עכשיו פייסבוק מנסה להראות שהיא עושה צעדים למניעת איסוף מידע והפצת פייק ניוז.

הרשת הודיעה בחודש מאי שמחקה יותר מחצי מיליארד חשבונות מזויפים, וכבר זמן רב שניתן לדווח על פוסטים כפוגעניים, בעייתיים או שקריים, אך בחודשים האחרונים פייסבוק ערכה מספר ניסויים על דירוג תגובות שמאפשר לתת ציון נמוך לתגובות בעייתיות.

פייסבוק מנסה להתמודד, באמצעות מערכת הדירוג החדשה, עם דיווחים שקריים. כלומר נניח מישהו רוצה להסיר פוסט לגיטימי שאינו לטעמו ומדווח עליו, או קורא לחברים לדווח עליו - לפייסבוק צריכה להיות דרך לדעת שהמדווחים הם אנשים אמינים. הדירוג של 0-1, מסבירה לפוסט טסה לייסון, מנהלת מוצר בפייסבוק, הוא רק פקטור אחד מיני רבים שעוזרים לרשת להחליט מי אמין ומי לא.

כמה אמינה שיטת הדירוג הזאת מ-0 עד 1? אי אפשר לקבוע. פייסבוק לא חושפת איך היא עובדת ומה המרכיבים האחרים שעל פיהם נקבעת האמינות שלנו.

 

אם חשבתם שכל זה הוא קשקוש טכני תיאורטי, או משהו מוגזם שמשפיע לכל היותר על הבחירות בארצות הברית (וגם זה לא בטוח), בואו נספר שוב - יש בישראל גורמים שמנסים להשפיע על דעת הקהל בארץ באמצעות פרופילים מזויפים ובוטים ברשתות החברתיות.

זה יכול להשפיע על הבחירות המקומיות שלכם - ועל איזה ראש עיר ייבחר, ומה הוא יעשה בשטחים הציבוריים זה יכול להשפיע על הפריימריז - שיחליטו מי ייכנס לכנסת ויישב בוועדות השונות שישפיעו על חיי היום יום שלכם; וזה יכול להשפיע על הבחירות הכלליות לכנסת ולראשות הממשלה.

אם ראיתם פרופילים שמגיבים לכם, או מגיבים בדיונים שאתם משתתפים בהם, והם נראים לכם מזויפים - ספרו לנו במייל ואנחנו נבדוק אותם. יחד נחשוף את המזויפים. שלחו לנו פרטים ל-fake@nexter.co.il.