היינו צעירים ויפים: גם אתם שיתפתם את החברים בפייסבוק ובאינסטגרם בתמונה שלכם מלפני עשור? כי האתגר החדש, #10yearschallenge ,מציף את הפיד של כולנו בימים האחרונים - אושיות רשת, סלבס, חברים ואפילו פוליטיקאים משתפים תמונות שלהם משנת 2009 לצד תמונה עדכנית. אז מה עומד מאחורי זה?

את חלק גדול מאיתנו מלווה חשבון הפייסבוק עוד מלפני שנת 2009, מה שרק מוכיח כמה הרשת החברתית מאפשרת לנו לתעד את עצמנו למוות. רק תגללו מעט אחורה ותמצאו תמונות שלכם מהטיול שנתי בבתי הספר או עם שיער ארוך סטייל מילניום.

View this post on Instagram

A post shared by Ellen (@theellenshow) on

מי שככל הנראה התחיל את האתגר, או לפחות נתן לו את הפוש הראשון - הוא דיימון ליין, חזאי של תחנה מקומית באוקלוהומה. אבל, יש מי שחושבת שמדובר בדבר מסוכן. קייט אוניל, שכתבה מאמר ל-Wired, טוענת כי בעזרת האתגר אנחנו עוזרים לפייסבוק לאגור מידע ביומטרי עלינו, בזמן שאנחנו כאנושות מנסים למנוע ממנה לדעת עוד. 

"גם אם זה אינו מקרה של הנדסה חברתית, בשנים האחרונות היו דוגמאות רבות של משחקים חברתיים וממים שנועדו לחלץ ולאסוף נתונים על משתמשים. אפשר רק לחשוב על איסוף הנתונים ההמוני שבוצעו על ידי קיימברידג ' אנליטיקה", כתבה אוניל במאמר.

"הודות למם הזה, עכשיו יש כעת לפייסבוק מערכת נתונים גדולה מאוד של תמונות מאורגנות בקפידה של אנשים מלפני 10 שנים. אנשים אינם מעלים תמונות באופן אמין בסדר כרונולוגי״, אומרת אוניל. ״זה בלתי נמנע. ובמילים אחרות, זה עוזר כאשר זה מגיע אלייך באופן מסודר, פשוט, ובסיוע שכותרתו התצלומים של אז ועכשיו״.

View this post on Instagram

A post shared by Caitlyn Jenner (@caitlynjenner) on

נתון חשוב נוסף הוא שב-2009 אינסטגרם עדיין לא הייתה קיימת, אבל בפייסבוק כבר בטח הפצצתם בתמונות, אז היא לא בהכרח צריכה תמונות חדשות מכם, אבל זה בהחלט עוזר לה להגדיל את המאגר ולסדר אותו טוב יותר.

אבל יש גם צד אחר. אוניל מציינת גם את היתרונות של מערכות זיהוי הפנים. ״טכנולוגיית זיהוי פנים, במיוחד ביכולת זיהוי התקדמות גיל, תוכל לעזור במציאת ילדים נעדרים״.