שקיפות מלאה בתשלום? הרשת החברתית חשפה את Study, אפליקציה חדשה שתאפשר לכם להעניק לה גישה למידע אישי שלכם, תמורת תשלום (שלא נכתב בדיוק מה הוא ואיך הוא יועבר). בשביל מה היא צריכה את זה? בעיקר למטרת מחקר עלינו, המשתמשים. 

"התוכנית משמשת לשיפור המוצרים עבור אנשים המשתמשים בפייסבוק", נכתב בבלוג החברה. "אנו מציעים שקיפות, מפצים את כל המשתתפים, ושומרים על המידע בטוח ומאובטח". 

את האפליקציה אפשר להוריד מחנות האפליקציות של גוגל (עכשיו היא אינה זמינה בישראל), ומיד לאחר אימות שהחשבון אכן שייך לכם תוכלו להשתמש בה. במהלך ההרשמה יוצג בפניכם תיאור של אופן הפעולה של האפליקציה ואיזה מידע אתם יכולים לשתף עם פייסבוק - כמו היישומים המותקנים על הטלפון שלכם, משך זה השימוש שלכם באפליקציות, המיקום שלכם, סוג המכשיר, הרשת שאליה את מחוברים ושמות פיצ'רים בהם אתם משתמשים באפליקציות.

אלה נתונים שפייסבוק אספה בעבר באמצעות חברת אונבו הישראלית שאותה רכשה. החברה חטפה ביקורות על הפרת הפרטיות של המשתמשים והפרת תנאי השימוש של החנות של אפל, והסירה את האפקליציה מהחנויות של גוגל ואפל. 

למרות הבטוחתיה, פייסבוק הודתה ונתפסה במספר אירועי דליפת מידע, ואבטחה ופרטיות לקויות. פייסבוק גם ערכה ניסויים בלי ליידע את הגולשים באופן מלא. לפני כשנתיים, פורסם מסמך פנימי של פייסבוק המצביע כי בדקה אפשרות לזהות מצבים נפשיים קשים - ולנצל אותם לצורך פרסום. ב-2014 דווח כי החברה התערבה בתכנים שהוצגו לקרוב ל-700,000 גולשים כדי לנתח את ההשפעה של פוסטים שונים בפייסבוק על רגשות המשתמשים.