פרשת השימוש לרעה במידע שנאסף בזכות הרשלנות של פייסבוק בשמירה עליו עוררה קמפיין תחת הכותרת DeleteFacebook#, שקורא לכולם למחוק את חשבונותיהם ברשת החברתית. למרות ההתנצלות של מנכ"ל החברה מארק צוקרברג, רבים ברחבי העולם אכן נוטשים את הרשת החברתית, כולל עובדים לשעבר שהפכו בזכותה למיליארדרים.

אם גם אתם רוצים להפסיק להשתמש בפייסבוק - יש לכם שתי דרכים לעשות זאת: למחוק את החשבון לגמרי, או רק "להקפיא" אותו, כך שהוא יישמר אך יהיה בלתי נראה לגולשים אחרים וחברות שמנסות לאסוף את המידע שלכם.

שימו לב (1): לפני הקפאת או מחיקת חשבון, מומלץ לגבות אותו לפי המדריך הזה.

שימו לב (2): סגירת או השבתת חשבון פייסבוק ישבית גם חשבונות באתרים אליהם התחברתם עם פייסבוק - החל מטינדר ועד ספוטיפיי.

מחיקת החשבון

מחיקת החשבון היא תהליך פשוט וקצר – אך מוחבא היטב בעומק דפי העזרה של האתר, ולא ניתן להגיע אליו ישירות. במקום זה, קבלו קישור ישיר לדף ממנו מופעל התהליך. ולחצו על "מחק את החשבון שלי" (Delete my account).

כמובן שתידרשו להזין סיסמה וקוד אימות, כדי לוודא שאתם נחושים לבצע את התהליך. גם אם אישרתם, יש לכם 14 יום לחזור בכם לפני שפייסבוק תמחק לחלוטין את כל המידע שלכם. אם התחרטתם תוך שבועיים - התחברו לחשבון ובחרו לבטל את בקשת המחיקה.

"הקפאת" החשבון

אם אתם רוצים רק "להעלים" את עצמכם עד להודעה חדשה, היכנסו להגדרות (לחיצה על שלושת הקווים שבפינה העליונה באפליקציית האנדרואיד או בפינה התחתונה באפליקציית האייפון, או על המשולש שבפינה העליונה במחשב ובחירה ב"הגדרות" או Settings).

אם אתם מבצעים את התהליך מהסמארטפון, בחרו ב"כללי" במסך הבא. במחשב הקטגוריה כבר פתוחה.

בחרו ב"נהל חשבון" או Manage Account.

לחצו על "השבתת החשבון" או Deactivate your account.

לאחר הרחבת השורה, לחצו על "בטל את הפעלת החשבון".

עתה תתבקשו להקליד את הסיסמה שלכם וללחוץ על "המשך" או Continue.

בחלון הבא, תנסה פייסבוק לשכנע אתכם לוותר על הרעיון בכל דרך אפשרית. אחרי שהתעלמתם מפרצופי החברים שיתגעגעו אליכם, בחרו את הסיבה להקפאת החשבון והתעלמו מהחלונות הקופצים שינסו לשכנע אתכם שהסיבה שלכם ניתנת לטיפול גם בלי להקפיא את החשבון. רצוי לסמן V בתיבת "ביטול הבקשה לקבלת דוא"ל מפייסבוק בעתיד" לפני הלחיצה על "השבת" או Deactivate בתחתית. שימו לב: אם אתם מנהלים של עמוד פייסבוק או שיצרתם אפליקציות משלכם ברשת, לא תוכלו לבטל את החשבון עד שלא תמנו משתמש אחר שיטפל בהם.

כמובן שליתר ביטחון, תתבקשו גם להקליד קוד אימות שיוצג על המסך מעוות כדי לוודא שאתם אנושיים ועל הדרך לבחון את הסבלנות שלכם.

לאחר השבתת החשבון, יוסתר הפרופיל שלכם מכל גולשי פייסבוק ושמכם יוצג רק למי שכבר היו חברים שלכם. כדי להפעיל אותו מחדש, התחברו עם שם המשתמש והסיסמה שלכם.

* הכתבה פורסמה במקור ב-4 ליולי 2013 ועודכנה ב-22 במרץ 2018.