הממשלה החדשה עוד לא קמה, אך חברי הכנסת ה-20 כבר מגישים מבול של הצעות חוק שונות בניסיון להיות הראשונים שישפרו במשהו את חיינו בקדנציה הנוכחית. אחת מהצעות החוק הראשונות הללו הוגשה על ידי כ"ח רוויטל סווייד מהמחנה הציוני, במטרה להטיל על מנהלי אתרי האינטרנט והרשתות החברתיות אחריות להתבטאויות הגולשים ברשת.

בתוכנית "הבוקר של קשת", הסבירה סוויד כי התיקון שהיא מציעה לחוק לשון הרע מיועד לטפל בשיח האלים והמסית שנוצר בשנים האחרונות ברשת בישראל. הדרך להשיג זאת, לדבריה, היא הטלת האחריות עליהם להסרת התבטאויות כאלו בכל פעם שהם מתבקשים לכך על ידי גולש שנפגע.

"אני אתמול קראתי את התחקיר וחשבתי על זה שבאמת כל פעם שאיזה טוקבקיסט נכנס וכותב לי תמותי זה כבר נראה לי נורמלי", סיפרה מנחת התוכנית, גלית גוטמן והביאה כדוגמה את המקרה של אסי עזר, שהודיע בשבוע שעבר על אירוסיו לבן זוגו והוצף בתגובות הומופוביות.

סווייד הסבירה כי הצעת החוק שלה תאלץ את בעלי האתרים, החל מעורכי אתרי החדשות ועד מארק צוקרברג, לסנן תכנים פוגעניים - "אם האחריות תכול עליהם הם כבר יבררו", מה שהוביל את גוטמן לשאול: "נדמה לי שזה אומר ש-90% ממה שיש באינטרנט כבר לא יהיה, לא?"

אבי לן, מנהל "סטטוסים מצייצים", הסכים כי יש להילחם בשיח האלים ברשת אך טען כי הצעת החוק מיותרת: "מישהו התבטא בצורה מכוערת בפייסבוק. מה יעזור לך אם תוכלי להאשים את צוקרברג? אני לא חושב שצריך להרוג זבוב עם פטיש". כדוגמה לטיפול בשיח האלים ללא חוקים מיותרים הוא ציין את ח"כ מירי רגב, שתבעה בשנה שעברה גולש שקרא לה "זונה".

סווייד דווקא לא אהבה את הדוגמה: "אתה שולח אנשים להתגושש בזירה משפטית, גם אם זה באמת לשון הרע, במקום לפנות לעורך האתר או הפלטפורמה ולהגיד לו: תסיר בבקשה את הדבר הפוגעני הזה! אנשים לא תמיד רוצים כסף. אנשים רוצים הסרה מיידית".