"גרתי עם מארק צוקרברג בסוויטה עם עוד חמישה אנשים, כאשר למדתי בהארווארד", כך מספר לנו הרב אריה חסיד ממזכרת בתיה, החבר הרביעי בפייסבוק, והישראלי הראשון ברשת החברתית, "הוא נכנס לחדר שלי ואמר 'אריה אני בדיוק בניתי אתר אני רוצה שתבדוק אותו ותתחבר אליו', אז אני נרשמתי ובניתי לעצמי פרופיל עם תמונה חמודה. התחברתי לשלושת האנשים שהיו שם - השותפים שלנו לחדר".

חסיד לא זכה לתמורה כספית על היותו אחד הראשונים בפייסבוק, אבל צוקרברג "נתן לי את התהילה בארץ", לדבריו של חסיד. השניים כבר לא בקשר מאז שצוקרברג נהיה איל טכנולוגיה ותקשורת. "אני עליתי ארצה לפני 13 שנה, ועם הזמן הקשר התנתק עם כל מיני חברים", מספר חסיד, "אני רוצה לשמור על הפרטיות שלו, ועכשיו גם הימים בין ראש השנה ליום כיפור, אני רב, אז עכשיו לספר רכילות על חבר זה לא לעניין". 

12 שנות שיתופים

פייסבוק הוקמה ב-2004, כאשר כבר היו רשתות חברתיות כמו פרנדסטר ומייספייס (שדי נעלמו מאז). פייסבוק הייתה פתוחה לסטודנטים בלבד למשך כשנתיים וחצי. היא נפתחה לקהל הרחב בספטמבר 2006 והיום יש בה יותר משני מיליארד משתמשים פעילים.

החברה נמצאת בכתר של תאגידי הטכנולוגיה המובילים ובהם גם מיקרוסופט, אפל, אמזון וגוגל. לא רק בגלל היכולות הכלכליות והטכנולוגיות שלה, אלא בגלל שהיא חלחלה הכי עמוק לנשמה שלנו. הידע שיש לפייסבוק על כל אחד מאיתנו הוא גדול יותר מכל מה שכולנו יודעים אחד על השני ואפילו על עצמנו. פייסבוק יכולה להפעיל אותנו מרחוק ולעשות בנו כרצונה. 

מצד שני, פייסבוק גם עשתה כמובן דברים מדהימים והיא הכלי המרכזי לחבר היום בין אנשים - בפייסבוק בעצמה, באינסטגרם, במסנג'ר ובוואטסאפ - ארבעתן נמצאות ברשימת 10 האפליקציות הפופולריות ביותר בחנויות של אפל וגוגל. פייסבוק מהווה היום את האמצעי העיקרי (לטוב ולרע) לצרוך ידע וחדשות.