כמעט שלא נותר בעולם מכשיר שלא יכול להתחבר לאינטרנט – וזה כולל גם צעצועי מין. אלא שעם החיבור לרשת מגיעים גם ההאקרים: שורת פרצות אבטחה חמורות במיוחד התגלו בחגורת הצניעות Qiui Cellmate, מתוצרת סין, כשהגרועה מביניהן מאפשרת לתוקפים לנעול את איבר מינו של המשתמש.

פרצות האבטחה התגלו כבר בחודש אפריל על ידי חברת הסייבר Pen Test Partners, הפועלת בממלכה המאוחדת. מאחר שבמוצר לא קיים מנגנון מכני לשחרור הנעילה, הקורבנות שחגורותיהם נחסמו מרחוק – אם היו כאלה – נאלצו לשחרר את החסימה בעזרת כלים מכניים שאף אחד לא ממש רוצה לקרב למבושיו.

אך זו אפילו לא הפרצה הגדולה ביותר: החברה מדווחת על דלף מידע מהאפליקציה המפעילה את הצעצוע. מדובר בפרטים אישיים במיוחד, כמו שמות, מיקומים פיזיים, תאריכי לידה, מספרי טלפון וסיסמאות. לדבריהם, הפוטנציאל לפגיעות כאלה גבוה יותר מאשר נעילת החגורה על איבר המין.

ברשומה שעלתה באתר החברה, טענו חוקריה כי יצרני צעצועי מין ידועים בזלזול שהם מפגינים כלפי פרטיותם וביטחונם של לקוחותיהם. לדבריהם, הם פנו לחברת Qiui כבר בחודש אפריל ופרשו בפניה את הפרצות שגילו, ובחברה הבטיחו להתייחס ולפתור אותן עד ה-6 ביוני. היצרנית אמנם עדכנה את האפליקציה, אך לא כל הבעיות נפתרו – ונציגיה בחרו להפסיק להגיב לפניות מטעם חברת הסייבר. לאחר שלא קיבלו מענה, בחודש יולי החליטו המומחים לפנות לשני מפיצים של הצעצוע – כשאחד מהם הסיר אותו מהמדפים באופן מידי.

בעקבות הלחץ שהופעל על יצרנית הצעצועים, הנהלתה התחייבה לתקן את כל פרצות האבטחה עד חודש אוגוסט. לאחר שפספסה שוב את הדדליין, ולאחר שחוקר סייבר נוסף מצא חולשות באפליקציה, החליטו בפן טסט פרטנרס לפרסם את המידע שמצאו לציבור.

גם בלי פרצות האבטחה, מבט מהיר על חנויות האפליקציות השונות מבהיר שהמוצר של חברת Qiui, שעלותו 189 דולר, לא מצטיין באמינות. "האפליקציה הפסיקה לעבוד לגמרי אחרי שלושה ימים ואני תקוע!", כתב אחד המשתמשים. "זו תוכנה מסוכנת, אל תנעלו את עצמכם!". משתמש אחר הוסיף: "הפרטנר שלי תקוע! זה מגוחך ואין לנו מושג אם מטפלים בבעיה כי לא עונים לנו על המיילים. כל כך מסוכן! ומפחיד! האפליקציה חייבת להיות אמינה, בהתחשב באיבר שהיא שולטת עליו".

חברת Qiui לא הגיבה לדיווחים בתקשורת העולמית.