האם קריאתו של שר החינוך נפתלי בנט להורים, לחטט בסמארטפונים של הילדים, צודקת או מוגזמת? בתוכנית של פאולה וליאון נערך הבוקר (ב') דיון סוער בנושא.

מי שגיבה את בנט הוא עורך NEXTER, דרור גלוברמן, שחזר על דעתו, שנכתבה גם בטור סוף השבוע שלו כאן במאקו, ולפיה הוא כאב מודאג חושב שבנט צודק בהצעה שלו.

את אורן טוב, תיכוניסטית בת 17.5 וכתבת באתר פרוגי, הרעיון מזעזע: "אם אמא שלי תראה את הוואטסאפ שלי - זו כל הפרטיות שלי, זה משהו שאני עושה עם חברות, עם חברים שלי, מה שקורה בחיים שלי.

מנחת ההורים שלי מילר גם היא מתנגדת לרעיון של חיטוט בסמארטפון של הילדים, אם כי כן חשוב לה שההורים יידעו מה קורה בסמארטפונים של הילדים. "הרעיון הוא - וככה נפתרו כל הבעיות בערך אי פעם - דרך מניעה. איך מונעים? קודם כל, בואו נדבר על שיתוף והקשבה, על שיח, על המשפחתיות, על הזמן ביחד. אנחנו צריכים להרחיב את המרחב שלנו עם הילדים". כלומר: מילר מציעה שהורים וילדים ידברו על מה שהם נחשפים אליו דרך הסמארטפון, והיא אכן סיפרה שהבת שלה מקריאה לה הודעות שקיבלה מבלי שהאם תצטרך לדרוש לחטט.

"כן צריך לשתף את ההורים וכן לפתוח בפניהם את מה שאנחנו עושים", הסכימה טוב, "אבל ברמה של לבוא ולפתוח את הטלפון כל יום ולראות מה אני עושה במשך כל היום - זה לא... אפשר למנוע את הסכנה בדיבור, בהסברים לבני נוער מה אפשר לעשות".

לאמיר כרמי, מחברת אבטחת המידע Eset ישראל, יש הצעה לפיתרון שונה: לחברה יש אפליקציית בקרת הורים שמותקנת על המכשיר של הילדים, מציגה את המיקום שלו, מגבילה את הגלישה והאפליקציות שהוא יכול להשתמש בהן וגם את כמות השימוש היומי בוואטסאפ למשל.