אם תגגלו את המילה "סיסמה", תגלו הרבה כתבות מבהילות שקוראות לכם להחליף סיסמה, דחוף. אז כן, גם הכתבה הזו תזכיר לכם שצריך לא לזלזל בנושא, ויש לזה סיבה טובה - לשמור על הפייסבוק, הג'ימייל והנטפליקס שלכם.
על פי מחקר שגוגל ביצעה, חלק מאיתנו משתמש בסיסמאות לא טובות, למשל כאלה שנמצאות במאגרים שדלפו. זה מסוכן מכיוון שאם בחרנו סיסמה זהה לכל האתרים שלנו (כפי שעשו חלק מהאנשים בכתבה שמופיעה מעלה), אז ברגע שמאגר אחד דלף - כל החשבונות בסכנה.
גוגל הציעה תוסף לדפדפן כרום שמתריע בפנינו במלבן אדום גדול וצועק, אם בחרנו סיסמה לא טובה. אפשר להוריד אותו מכאן וכדאי להוריד אותו. גוגל בעצמה אומרת שאנשים הורידו אותו, אבל רק 26 אחוז מאלה שקיבלו את האזהרה, טרחו לשנות את הסיסמה, לאחת שחזקה באותה מידה.
למה זה קורה? בגוגל לא אומרים את זה, אבל זה כנראה נע על סקלאת הסיבות שבין "אין כוח ללמוד סיסמה חדשה" ועד "למה שיפרצו לי? את מי אני כבר מעניין?".
לגבי סיסמה חדשה - אכן קשה כל פעם להמציא אלף סיסמאות ולזכור אותן, אבל האייפון והאנדרואיד שלנו יכולים לזכור את הסיסמה בשבילנו, ויש אפליקציות ששומרות ומייצרות סיסמאות.
באשר לאת מי אנחנו מעניינים, אכן כל אחד מאיתנו ספציפית לא כזה מעניין. אבל אם האקרים פשוט מנסים לפרוץ למאות אלפי משתמשים או למיליונים, הם יקלעו לאלה שהסיסמה שלהם גרועה, ויפיצו בשמם ספאם או וירוסים, או ינסו לסחוט, יקנו על חשבונכם באתרי קניות, יצפו על חשבונכם בנטפליקס, או יעשו עוד כל מיני דברים לא נעימים, בזמן שאנחנו נשארים נעולים מחוץ לחשבון.
אז מה לעשות?
- אם יש לכם יותר מדי סיסמאות שקשה לזכור, העזרו במנהל סיסמאות.
- הורידו את התוסף של גוגל שיגיד לכם אם הסיסמה שלכם תקינה.
- הפעילו "אימות דו שלבי" בפייסבוק ובג'ימייל - פשוט הקליקו על הקישורים ועקבו אחרי ההוראות. זה אומר שגם אם הסיסמה נגנבה, יהיה צריך לעבור עוד שלב בשביל להיכנס לחשבון.