האינטרנט חופשי, נכון? אם אנחנו גונבים מוזיקה דרך אתרי הורדות וסרטים וטלוויזיה דרך קודי, אין סיבה שלא נגנוב אחד את התמונות של השני שזמינות אי שם במרחבי הסייבר. זה לפחות מה שחשב סטוארט קוליאני, הייטקיסט בן 24 מקליפורניה, עד השבוע שעבר.

ביום רביעי העלה קוליאני לאתר Kaggle, שנרכש לאחרונה על ידי גוגל, מאגר תמונות פנים שנאספו על ידי תוכנה שכתב. התוכנה עברה על הפרופילים של משתמשים באזור מפרץ סן פרנסיסקו, בו מתגורר קוליאני, והורידה את התמונות השהעלו. קוליאני הספיק לאסוף כך 40,000 תמונות, ככל הנראה של לא הרבה יותר מחצי ממספר המשתמשים (לרובם היתה יותר מתמונה אחת לפרופיל).

מטרתו של קוליאני היתה להשתתף בתחרות ליצירת מאגר תמונות פנים, שיעזרו לאינטליגנציה המלאכותית של גוגל להתאמן בהבדלה בין גברים לנשים. לדבריו, המאגרים הקיימים קטנים ולא איכותיים, בעוד טינדר מאפשרת גישה למאגר ענק של תמונות משתמשים כמעט ללא מאמץ. כדי להוכיח זאת הוא העלה את קוד המקור של התוכנה שכתב לצורך איסוף תמונות הפנים של משתמשי האפליקציה לאתר GitHub.

מייד לאחר העלאת המאגר וקוד המקור של התוכנה, זעמו משתמשים רבים על הנחתו של קוליאני כי מותר לו להשתמש בתמונות מטינדר רק משום שהגישה אליהן קלה. לאחר זמן קצר ירד המאגר מ-Kaggle והצעיר, שהתחיל לאחרונה לעבוד כאחראי סייבר בחברת החשמל של קליפורניה, עדכן כי טינדר דרשה את הסרת המאגר. עם זאת, לפני ההסרה הספיקו יותר מ-300 גולשים להוריד את המאגר, וקוד התוכנה עדיין באוויר ומאפשר לכל אחד להריץ אותה ולאסוף תמונות של משתמשי טינדר בסביבתו.

כריית מידע ופרסומו ללא רשות, כפי שעשה קוליאני, היא נגד החוקים של האינטרנט - או בשמם המוכר יותר, תנאי השימוש. לכן, מוזר שהצעיר, שרק בשנה שעברה סיים תואר במדעי המחשב עם התמחות באבטחה, לא חשב שיש בעיה במה שהוא עושה.

בתגובה לסיפור מסרה טינדר לאתר TechCrunch: "אנו לוקחים את הבטיחות והפרטיות של המשתמשים שלנו ברצינות ויש לנו כלים ומערכות לוודא אי שימוש לרעה במערכת שלנו. התמונות שאנו מציגים הן תמונות פרופיל, הזמינות לכל מי שמחליק ברחבי האפליקציה. אנו עובדים תמיד כדי לשפר את חוויית טינדר וממשיכים לנקוט באמצעים נגד שימוש אוטומטי ב-API שלנו, מה שכולל צעדים להרחקת ומניעת כרייה".