כולנו רשומים ברשת לשירותים ולאתרים רבים. ובעידן בו כל אתר דורש מאיתנו שם משתמש וסיסמה ייחודיים וקשים לפיצוח, מנסות אפליקציות שונות להעניק תחליף לפתקי הסיסמאות הסודיים שפעם היינו מחביאים ושהיו מסייעים לנו לזכור את עשרות הסיסמאות שלנו. אז איך אפשר לעשות סדר בבלאגן?

הכירו את LastPass שירות שפועל על מספר פלטפורמות, מה שמאפשר לכם גישה לכלל הסיסמאות והמידע החשוב ששמרתם בו מהמחשב, מהטלפון ואפילו מהשעון החכם. כדי להשתמש בשירות יש לזכור שם משתמש אחד וסיסמה ראשית אחת, או טביעת אצבע, שיעניקו לכם גישה לשאר הסיסמאות שלכם.

במדריך הבא נתמקד בגישה לשירות באמצעות מכשירי אנדרואיד ו-iOS.

הרשמה

מחזיקי מכשירי אנדרואיד יכולים להוריד את האפליקציה מכאן. ובעלי מכשירי אפל יוכלו להוריד את האפליקציה מכאן.

עם הפעלת האפליקציה בפעם הראשונה תידרשו ליצור חשבון משתמש שכולל סיסמה ראשית. בניגוד לשאר הסיסמאות אותן תוכלו לשכוח, את הסיסמה הזאת יש לזכור ולא ניתן לאפס אותה. תוכלו גם לקבוע רמז שיזכיר לכם אותה בעת צרה, וכן תוכלו לקבוע כניסה באמצעות טביעת אצבע או באמצעות FaceID.

הוספת פרטי התחברות

גלשו באמצעות הדפדפן בטלפון החכם לכתובת עמוד ההתחברות לשירות שאליו אתם מרבים להתחבר.

משתמשי אנדרואיד: לחצו על שתף >Open In LastPass > אז ייפתח אותו עמוד בדפדפן המובנה של האפליקציה. לחצו על שלוש הנקודות מימין למעלה >Save Site  > הזינו את שם המשתמש והסיסמה ב-Username וב-Password. בשדות העליונים בעמוד תוכלו לקבוע כיצד יופיע האתר ברשימת הסיסמאות שלכם וכן תחת איזו קטגוריה > סמנו למטה את התיבה AutoLogin ולחצו על Save (בראש העמוד מימין).

לחילופין, ניתן להוסיף לאפליקציה רשומות באופן ידני. במסך הראשי לחצו על שלוש הפסים משמאל למעלה > All Items  > לחצו על לחצן הפלוס מימין למטה > בחרו את סוג הרשומה (עבורנו הנפוצה ביותר היא Password) והמשיכו לפי ההוראות בפסקה הקודמת.

משתמשי iOS: העתיקו מהדפדפן את הכתובת בשורת הכתובת של עמוד ההתחברות. באפליקציית LastPass לחצו על אייקון הפלוס שמופיע משמאל למעלה > Password ואז Add New Password  > בשדה ה-URL הדביקו את הכתובת שהעתקם קודם לכן. הזינו את שם המשתמש והסיסמה ב-Username וב-Password. בשדות העליונים בעמוד תוכלו לקבוע כיצד יופיע האתר ברשימת הסיסמאות שלכם וכן תחת איזו קטגוריה > סמנו למטה את התיבה AutoLogin ולחצו על Save (בראש העמוד משמאל).

כך תצפו בכל הסיסמאות שלכם

לא רק סיסמאות ניתן לאחסן ב-LastPass. מספרי כרטיסי אשראי, סיסמאות לרשתות W-Fi וכתובות – הן רק חלק קטן מסוגי הרשומות שהאפליקציה מסוגלת לשמור. כך תוכלו לצפות בכל הרשומות ששמרתם: התחברו לאפליקציה > בחרו את הרשומה המבוקשת > View או Show Password.

מזין הסיסמאות האוטומטי

בכדי לאפשר לאפליקציה למלא באופן אוטומטי את הסיסמאות השמורות אצלה בעת שתידרש לכך, יש להפעיל את התכונה באמצעות הגדרות המכשיר.

משתמשי iOS: היכנסו להגדרות המכשיר > סיסמאות וחשבונות > מילוי סיסמאות אוטומטי > הפעילו את המתג לצד מילוי סיסמאות אוטומטי > הפעילו את LastPass (מומלץ לכבות את צרור מפתחות). כעת, בכל פעם שתגלשו בדפדפן המכשיר והאפליקציה תזהה שהאתר נמצא ברשימת האתרים השמורים אצלה – היא תציע למלא את הסיסמה באמצעות הקשה על סמל המפתח שבראש המקלדת.

משתמשי אנדרואיד: הגדרות המילוי האוטומטי משתנות ממכשיר למכשיר. יש להפעיל את התכונה באמצעות הקשה על שלושת הפסים משמאל למעלה > Settings  > שם לחצו על AutoFill והמשיכו לפי ההוראות.

כניסה מהירה

משתמשי אנדרואיד יוכלו ליצור קיצור דרך במסך הבית עבור חיבור לשירותים פופולאריים. התחברו לאפליקציה > בחרו את השירות המבוקש > Add Shortcut to Home והמשיכו לפי ההוראות.

מחולל סיסמאות

מעתה, כשלא צריך כבר לזכור סיסמאות בעל פה, ניתן להפוך אותן לסיסמאות "חזקות" יותר, כאלה שכוללות רצף בלתי הגיוני של אותיות, ספרות וסימנים. בעת שמירת סיסמה באפליקציה (ראו מעלה) תוכלו להפעיל את מחולל הסיסמאות שיצור עבורכם סיסמה.

משתמשי אנדרואיד: הקישו על האייקון של המנעול המוקף בחץ שמופיע לימין שדה הסיסמה. מימין לסיסמה האקראית שנוצרה עבורכם תוכלו ללחוץ על אייקון ההעתקה (זוג דפים המונחים אחד על השני) ולהדביקה בשדה הסיסמה באתר ההרשמה לשירות אליו אתם מעוניינים להצטרף / לעדכן סיסמה. לחיצה על אייקון המנעול המוקף בחץ משמאל לסיסמה האקראית – תיצור עבורכם סיסמה חדשה.

משתמשי iOS: הקישו על Generate Password > תוכלו להגדיר הגדרות שונות הקשורות לסיסמה האקראית או לקבל חדשה באמצעות הקשה על החץ המסתובב שמשמאל לה. תוכלו ללחוץ על Copy Password ולהדביקה בשדה הסיסמה באתר ההרשמה לשירות אליו אתם מעוניינים להצטרף / לעדכן סיסמה. ולחיצה על Save Generated Password תעדכן את הסיסמה האקראית ברשומה ששמרתם באפליקציה.