אפל הסירה מהחנות שלה אפליקציה למעקב אחר ילדים, לאחר שהתברר כי היא השאירה את פרטיהם של אלפי משתמשי אייפון חשופים ברשת.

אתמול (א') נחשף באתר ZDnet כי אפליקציית TeenSafe, שמיועדת לאפשר להורים לנטר את השימוש של בני נוער בסמארטפון, נכשלה לחלוטין באבטחת המידע: חוקר האבטחה הבריטי רוברט וויגינס גילה שני מאגרי מידע של החברה, שהיו שמורים על שרתי הענן של אמזון, והיו פתוחים לכל גולש ללא צורך בשם משתמש וסיסמה. לאחר הכניסה ניתן היה לצפות ב-10,200 רשומות משלושת החודשים האחרונים, שהראו את כתובות המייל של הורים וילדים, ואף את הסיסמאות שלהם - הכל בטקסט פשוט.

לפי אתר השירות, האפליקציה שלו ניתנת להתקנה על ידי ההורים ללא אישור או ידיעת בן הנוער המשתמש בסמארטפון - כך שייתכן שרבים מהקרבנות כלל לא ידעו כי הם מופיעים במאגר המידע של החברה. האפליקציה "מלשינה" להורים על מיקום הילד בזמן אמת, הודעות הסמס שלו, יומן השיחות, היסטוריית הגלישה והאפליקציות שהתקין. המידע הזה לא הופיע אמנם במאגר החשוף, אך בשל חשיפת שמות המשתמש והסיסמאות ניתן היה להגיע אליו בקלות רבה.

החברה, שטוענת כי יותר ממיליון הורים משתמשים באפליקציה למרות שבחנות האפליקציות של גוגל כתוב רק שהיא הורדה "יותר מ-100" פעמים, מסרה ל-ZDnet כי "נקטנו בפעולה כדי לסגור את אחד השרתים שלנו לציבור והתחלנו ליידע לקוחות שעשויים היו להיפגע".