נמאס לכם מאיסוף המידע שלכם על ידי פייסבוק? רק תבקשו - והיא תהיה חייבת להגיד לכם בדיוק מה היא יודעת עליכם. אם זה ייראה לכם יותר מדי - תוכלו לדרוש ממנה למחוק את כל המידע שיש לה עליכם. אם היא לא תעשה זאת – יוטל עליה קנס כבד.
מה שנשמע אולי כמו חזון אחרית הימים הולך ככל הנראה להפוך בקרוב לחוק בבריטניה, בזכות הברקזיט. שר הדיגיטל בממשלה הבריטית, מת'יו הנקוק, מקדם עתה הצעת חוק חדשה שנועדה להיכנס לנעליו של חוק הגנת המידע האירופי, הנוהג כיום בממלכה, לאחר היציאה מהאיחוד. לפי ההצעה, חברות האוספות מידע על אנשים יחויבו לעמוד בכללים קשוחים ביותר.
כך לדוגמה, ייאסר עליהן לאסוף מידע על אנשים ללא אישור מפורש בטקטיקה המכונה opt-out - סימון V בתיבה המצהירה "אינני מעוניין וכו'". במקום זאת, הן יחויבו לקבל אישור בדמות סימון בתיבה של "הינני מעוניין וכו'". בנוסף, הן יידרשו לחשוף בפני אנשים את המידע האישי שיש להן עליהם - ואף למחוק אותו אם הלקוחות מבקשים זאת. אם לא יעשו זאת - תוכל נציבות המידע במדינה להטיל עליהן קנס בגובה עד 17 מיליון ליש"ט (כ-80 מיליון שקל).
לדברי הנקוק, החוק "יתן לאנשים יותר שליטה על המידע שלהם וידרוש יותר הסכמה לשימוש בו", והוא "מתוכנן (...) לתת לצרכנים את הביטחון בכך שהמידע שלהם מוגן ושאלה שישתמשו בו לרעה ישאו באחריות לכך". זאת, לעומת מטרתו המקורית, שהסתפקה בהגנה על מידע שנאסף מקטינים בלבד.
אפילו שר הדיגיטל בממשלת הצללים (בבריטניה האופוזיציה ממנה שר-צללים מול כל שר בממשלה, כדי לבקר את פעילותו), טום ווטסון, הביע תמיכה בחוק: "מצע הלייבור (מפלגת העבודה הבריטית) מחויב לאפשר לאנשים להסיר תוכן (הקשור בהם) ששותף באינטרנט לפני שהגיעו לפרקם, כך שאנו שמחים שהממשלה נוקטת פעולה בעניין".