משפט שמתנהל בימים אלה בבית המשפט הפדרלי של ארה"ב צריך לגרום לכל מי שהשתמש אי פעם בשירות טכני כלשהו לדאוג: אדם שהואשם בפדופיליה טוען שטכנאי מחשבים שישמו כסוכני FBI וחיטטו במידע של הלקוחות כדי למצוא עליו מידע מפליל ובמיוחד פורנוגרפיית ילדים.

מארק רטנמאייר, רופא מנתח מקליפורניה, מואשם בהחזקת פורנוגרפיית ילדים על המחשב שלו. החומר נמצא בפשיטה של ה-FBI על ביתו, אך עורך דינו, ג'יימס רידט, טוען כי מה שהוביל לפשיטה הוא התנהלות בלתי חוקית של ה-FBI, שמחייבת זיכוי של הלקוח שלו.

לפי מסמכים שהגיש עו"ד רידט לבית המשפט, החומרים הפדופיליים על המחשב של ד"ר רטנמאייר נמצאו לאחר שהביא אותו לתיקון בחנות בסט-ביי. המחשב נשלח למעבדה המרכזית של Geek Squad, חברת שירותי המחשבים של בסט-ביי, מכיוון שרק שם ניתן לבצע שחזור מידע.

אלא שלפי המסמכים, במעבדה המרכזית של גיק-סקוואד בקנטאקי ניצלו את כמות המחשבים שהם מקבלים לצורך שחזור מידע כדי לחטט במידע הזה על הדרך ולהלשין ל-FBI אם מצאו חומר אסור, ובמיוחד פורנוגרפיית ילדים.

רידט טוען כי הבולשת הפדרלית והמעבדה ניהלו "מיזם משותף למציאת פורנוגרפיית ילדים", וכי הנהלת המעבדה "היתה מודעת לכך שה-FBI שילם לחברי צוות בכירים" ושהטכנאים שלה פיתחו עבור הבולשת תוכנה לזיהוי פורנוגרפיית ילדים.

הוא מצטט מסמכים שנחשפו במהלך שלבים קודמים במשפט, ולפיהם הבולשת שילמה לפחות לארבעה עובדים במעבדה על מסירת מידע באשר לחומר פדופילי ש"נתקלו" בו בעת עבודה על שחזור מידע במחשבי לקוחות, ולפחות ארבעה נוספים שיתפו גם הם פעולה עם ה-FBI. המידע שמסרו שימש בסיס לעשרות צווי חיפוש שבזכותם נמצאו החומרים שוב על ידי סוכני ה-FBI עצמם והובילו למעצרים.

באחד המסמכים דובר על פגישה בין ה-FBI להנהלת גיק סקוואד סיטי, שהוכרזה כחלק מ"קשר הדוק" בין שתי הישויות, במסגרתו סייע המרכז ל-FBI בדרכים שונות. בין היתר אומנו עובדי המעבדה על ידי סוכנים להחליט אילו קבצים ראויים להלשנה.

עובד לשעבר בחברה אף הודה שקיבל 500 דולר מהבולשת על מסירת מידע בקשר לגילוי פורנוגרפיית ילדים, ועובד אחר סיפר לבולשת לפי המסמכים כי הוא מפתח תוכנה לזיהוי פורנוגרפיית ילדים על המחשבים המגיעים למעבדה.

לפי עורך הדין, ההתנהלות הזו היוותה הפרת פרטיות של הלקוחות ולכן לא ניתן להעניש מי שנחשד בפדופיליה רק בגלל שה-FBI כבר ידע מה נמצא על המחשב שלו.

התובעים אנת'וני בראון וגרגורי סקאלי, המייצגים את ה-FBI בפרשה, אמרו בבית המשפט כי "התיקון הרביעי לא מופר על ידי שום דבר מכל זה. לא קרה פה שום דבר לא סביר, ולא היתה כאן חדירה שרירותית לפרטיות של מישהו על ידי סוכנים ממשלתיים (...) ואין שום בדל הוכחה שמישהו מה-FBI הנחה מישהו מגיק-סקוואד סיטי לזהות ולאתר פורנוגרפיית ילדים למטרת דיווח ל-FBI". הם טענו כי העובדים שמסרו מידע עשו זאת מיוזמתם, ולא בגלל בקשות של הבולשת.

בסט ביי, מצידה, מסרה לוושינגטון פוסט כי הטכנאים שלה "מגלים בטעות" פורנוגרפיית ילדים כ-100 פעמים בשנה. "גילינו שארבעה עובדים קיבלו אולי תשלומים לאחר שמסרו פורנוגרפיית ילדים לכאורה ל-FBI. שלושה מהם כבר לא עובדים בחברה והרביעי ננזף והועבר לתפקיד אחר. כחברה, לא ביקשנו או קיבלנו הכשרה בחיפוש פורנוגרפיית ילדים מגופי אכיפה. המדיניות שלנו אוסרת על עובדים לעשות דבר מלבד מה שהכרחי כדי לפתור את התקלות של הלקוחות. לאור האשמות אלו הגברנו שוב את מאמצינו ללמד עובדים מה לעשות - ומה לא לעשות - בנסיבות האלו".