וואטסאפ לא זכתה בימים האחרונים לעדכון משמעותי. אם היה עדכון כזה, הייתם קוראים עליו כאן ב-NEXTER ובכל מדור טכנולוגי אחר. אולי אפילו היו מדברים על זה בחדשות בערוצי הטלוויזיה.

אז למה אנחנו מספרים לכם מה לא קרה? כי בימים האחרונים מופצת בוואטסאפ וברשתות חברתיות אחרות הודעה לפיה דווקא היה עדכון גדול, ועכשיו אפשר לבחור את הצבעים של האפליקציה.

אבל משתמשים שקיבלו את הקישור שמו לב למספר דברים חשודים:

ראשית, הקישור נראה כך: шһатѕарр.com. במבט ראשון זה נראה כמו וואטסאפ נקודה קום, אבל במבט שני לא קשה להבחין שיש כאן שתי אותיות לא שייכות: האותיות הקיריליות ш (שָה) ו-т (טֶה). במקום W ו-T (או t).

שנית, לאחר הלחיצה על הקישור, הופנו הגולשים לאתר עם כתובת שונה ובו התבקשו "לאמת" את זהותם - על ידי שיתוף האתר בוואטסאפ או ברשתות חברתיות אחרות. מובן מאליו ששיתוף לא מהווה אימות זהות, ואף אפליקציה שמכבדת את עצמה לא דורשת שיתוף עוד לפני שהורדתם אותה.

בנוסף, לאחר השיתוף פתאום מודיע האתר שלמעשה העדכון זמין רק למחשבים (בעוד ידוע שוואטסאפ האמיתית מתעדכנת קודם כל בסמארטפונים ורק הרבה אחר כך, אם בכלל, במחשבים) וכדי להשתמש בו יש להוריד תוסף לדפדפן הכרום.

מי שעד כאן לא הבין שמדובר בתרמית, יתקין על הדפדפן שלו תוסף שמרגל אחרי הגלישה שלכם ושותל פרסומות שמהן יוצרי הזיוף מרוויחים כסף.

אמנם, אתמול כבר הוסרו התוסף מהחנות של גוגל והאתר שלו משירות האחסון GoDaddy, אך כפי שזה עובד באינטרנט, מן הסתם בקרוב התרמית תחזור עם כתובת ותוסף חדשים. היזהרו.