בזמן שרוב העולם היה עסוק במכשיר מלבני קטן עם לוגו של תפוח על הגב, הציגה סוני שני מכשירים מרובעים גדולים עם לוגו של פלייסטיישן על הגב. אמנם, רוב הפרטים על שתי קונסולות המשחקים החדשות היו ידועים מראש, אך ההכרזה הרשמית היתה הוכחה של סוני שהיא ממשיכה להקדים את המתחרה מיקרוסופט בתחום הזה.
הקונסולה הראשונה שהוצגה היא פלייסטיישן 4 Slim, ריענון מתבקש לקונסולת הפלייסטיישן 4 שהושקה לפני 3 שנים. כמו בכל דור של קונסולות, גם השנה היו צפויות סוני ומיקרוסופט לחשוף גרסאות קטנות יותר של הקונסולות הנוכחיות שלהן, ולאחר שמיקרוסופט עשתה זאת לפני כשלושה חודשים, הגיע הזמן שגם סוני תעשה זאת לקראת עונת החגים, בה נמכרות מיליוני קונסולות ברחבי העולם.
דגם ה-Slim של פלייסטשיין 4 קטן ב-33% מהקונסולה המקורית וכולל יותר חיבורי USB - שלושה במקום שניים, שהרווחים ביניהם הוגדלו כדי להקל על חיבור אביזרים לשלושתם בו-זמנית. התוך הקונסולה המוקטנת נמצא אותו מפרט טכני של גרסת הבסיס של קודמתה, עם דיסק קשיח בנפח חצי טרה-בייט. היא תימכר החל מיום חמישי הבא במחיר של 300 דולר - 50 דולר פחות מהמחיר הנוכחי של פלייסטיישן 4 המקורית ו-100 דולר פחות ממחירה המקורי.
אבל הקונסולה המעניינת יותר היא פלייטיישן 4 פרו - קונסולת דור ביניים, מקבילה לפרויקט סקורפיו של מיקרוסופט, שנחשף השנה אך יושק רק עוד שנה. סוני הצליחה להקדים את מיקרוסופט בהשקת קונסולת משחקים עם תמיכה ברזולוציית 4K, בניגוד לפלייסטיישן 4 המקורית שתמכה ב-4K רק בווידאו רגיל (כלומר בסרטים ולא במשחקים). עם זאת, חברות משחקים שנכחו בהשקה הודו שלא כל המשחקים יתמכו באיכות הזו וחלקם פשוט "יימתחו" כדי להתאים אליה.
מעבר לתמיכה במשחקי 4K, תומכת פלייסטיישן 4 פרו גם ב-HDR - טווח דינמי רחב, שמאפשר הצגת צבעים עמוקים יותר, במיוחד כאשר התמונה כוללת אזורים חשוכים ומוארים אחד ליד השני. היכולת הזו תגיע גם לקונסולות הפלייסטיישן 4 המקוריות, ונמצאת גם בקונסולה המוקטנת.
קונסולת הפרו מגיעה גם עם כונן קשיח בנפח טרה-בייט ו-3 שקעי USB. היא גדולה מהמקורית ב-19% ותימכר החל מ-10 בנובמבר ב-400 דולר. כמובן שכדי ליהנות מהמשחקים ב-4K יש להצטייד גם בטלוויזיית 4K, שעולה אלפי שקלים.