נתחיל בגילוי נאות: הפעם האחרונה ששיחקתי במשחק וידאו הייתה בחופש הגדול בשנת 2002 ומעולם לא הייתה ברשותי קונסולה. מזועזעים? גם נינטנדו. אז לפני קצת יותר משבוע, כשנינטנדו השיקו את הסוויץ' OLED החדש בישראל, הם לקחו על עצמם אתגר לא פשוט - להפוך אותי לגיימרית.

הסוויץ' היה להיט ענק עבור נינטנדו עם למעלה מ-89 מיליון קונסולות שנמכרו ברחבי העולם. עכשיו, ענקית המשחקים מקווה שהיא תוכל לשפר את נתוני המכירות עוד יותר עם השקת קונסולה חדשה בשם Switch OLED.

גולת הכותרת העיקרית של הסוויץ' OLED היא המסך שלו - מסך OLED גדול וצבעוני בגודל 7 אינץ', אולם מדובר בהבדל לא מהותי לעומת ה-6.2 אינץ' בגרסה הקודמת. המסך החדש מעניק למשחקים צבעים חיים וניגודיות גבוהה, מה שהופך את החוויה ליותר נעימה ומרגשת - בדיוק כמו לצפות בסרט במסך איכותי.

הקונסולה כוללת מעמד רחב ומתכוונן למצב שולחני, עמדת עגינה חדשה, נפח אחסון פנימי של 64GB ורמקולים מובנים לסאונד משופר במצב נייד או שולחני.

המכשיר החדש קצת יותר כבד מהגרסה הקודמת - 420 גרם לעומת 398 גרם. כאשר מחזיקים את שתי הקונסולות בשתי הידיים, הכובד של ה-OLED מורגש היטב. יחד עם זאת, מניסיון עם סוויץ' של חברים ועם הקונסולה החדשה במהלך הימים האחרונים - אף אחת מבין הקונסולות לא מרגישה כבדה מהשנייה בשימוש יומיומי.

הדבר הראשון שמבחינים בו כשמוציאים את הקונסולה מהקופסה הוא איכות החומרים - המסך גדול ומרשים, מערכת המסילות שמחזיקה את הג'וי-קון (Joycons) במקום מרגישה יציבה והמכשיר כולו פשוט מרגיש יוקרתי. כפתורי ההפעלה והווליום בולטים וארוכים יחסית, מה שמאפשר לגיימרית מתחילה (בגיל 28, שאלוהים יעזור) לשלוט יותר בקלות בקונסולה. לעומת זאת, לחריץ כרטיס המשחק יש כיסוי דק, שקצת יותר מסובך לפתיחה, אלא אם בניתם ציפורניים לאחרונה.

נינטנדו Switch OLED (צילום:  יח"צ)
נינטנדו Switch OLED | צילום: יח"צ

ברגע שמדליקים את המכשיר ההבדל העיקרי מתבהר - היתרון הגדול של OLED על פני LCD הוא שכל רכיב פיקסל בודד מואר בעצמו. אזורים שחורים במסך נראים שחורים לגמרי עם אפס זוהר, בעוד שטחים בהירים יכולים להתקיים לידו ללא הילות.

המסך הוא לא השיפור היחיד שהסוויץ' OLED התחדש בו - הסאונד שיוצא מהרמקולים החדשים הוא חזק וחד ובאמת מוסיף הרבה הנאה. כמובן שמדובר במקרים בהם משחקים ללא אוזניות, אבל בכל זאת מדובר בשיפור נחמד. נוסף על זה, ומסתבר שלא פחות חשוב משני השיפורים הקודמים, ה-Kickstand החדש באמת עושה את העבודה. המשענת השולחנית עשויה מחומר טוב ומאפשרת זוויות צפייה הרבה יותר טובות, כשהקונסולה יכולה להישען ממש אחורה. 

בסופו של דבר, החוויה עצמה כיפית להפליא ובאופן מפתיע יוצרת עניין משפחתי חדש ולא מבדלת את המשתמש משאר בני הבית. גיימרית בגלגול הזה אולי אני כבר לא אהיה, אבל מצאתי דרך חדשה להעביר את הזמן מבלי לגלול, לעשות לייק או להיות ב-FOMO בלתי נשלט.

בשורה התחתונה

בתור מישהי שלא היו בבעלותה קונסלות בעבר, הסוויץ' OLED הוא בהחלט חוויה מהממת. אבל למי שכבר מחזיק בגרסה קודמת של המכשיר, מדובר בסופו של דבר באותו מסך, קצת יותר גדול ובהיר, הרמקולים טובים יותר, המשענת קצת שונה והעיצוב חדש ויפה. במילים אחרות - בשביל 1,799 שקלים אין פה באמת סיבה מיוחדת לשדרג אם אתם מרוצים - הסוויץ' עדיין מאפשר לשחק משחקים בדיוק כפי שעשה בעבר - ואותם המשחקים בדיוק.

ארבע וחצי שנים אחרי השקת קונסולת הסוויץ' של נינטנדו, אנחנו רואים שינויים ושיפורים מקונסולה לקונסולה. אבל גם הקונסולות המתחרות ומשחקי המובייל ממשיכים להשתפר. הסוויץ' הוא עדיין ספרייה נפלאה של משחקי נינטנדו ואינדי, ומכשיר משפחתי מכובד, אבל הוא רק אחד בתוך יקום משחקים שהולך וגדל.

Nintendo Switch (דגם OLED) זמינה לרכישה בחנויות ובאתר Nintendo.co.il. מחיר מומלץ לצרכן: 1,799 שקלים.