סין נחשבת לאחד השווקים החשובים בעולם הגיימינג; לפי מחקר עדכני היא וארה״ב ביחד מהוות קרוב למחצית (48%) מהלקוחות המשלמים על משחקים, ובמהלך 2019 תושבי המדינה האסייתית הניבו לתעשייה זו רווחים בגובה של 36.5 מיליארד דולר.
לכן, לא מפתיע שממשלת סין החליטה שהגיע הזמן לקחת את העניינים לידיים, ולהתמודד עם ההתמכרות של אזרחיה הקטינים למחשבים ולקונסולות משחקים באמצעות מגבלות חדשות ודי מחמירות.
כרגע – דגש על משחקים אונליין
התוכנית של ממשלת סין מורכבת מ-6 הנחיות, שנכון לעכשיו – רלוונטיות בעיקר לקטינים; ההנחייה הראשונה דורשת הרשמה קפדנית יותר למשחקי אונליין עם פרטים אישיים אמיתיים – ולא עם פרטי ההתחברות או מספר הטלפון של ההורים למשל. כיום, כאשר הקטינים נרשמים ומתחברים למשחקים עם הפרטים של ההורים שלהם, קשה לעקוב לאכוף את ההנחיות הללו. לכן, הרעיון הוא לדרוש מאותם שחקנים להשתמש במידע האמיתי שלהם – הכולל שם מלא, מה שידרש כדי לתקף את זהותם ולאפשר להם להשתמש במשחק כמו שצריך.
הנחיה נוספת שסין רוצה להחיל היא הגבלת שעות השימוש, וחסימת האפשרות לשחק בין השעות 10 בלילה ועד 8 בבוקר למחרת. המדינה רוצה להגביל גם את משך הזמן ולצמצם אותו לעד שעה וחצי של משחק באמצע השבוע, ומפנקת בעד 3 שעות בימי חופש וסופי שבוע.
עוד ב-Geektime
גיטהאב חושפת את שפות התכנות הפופולאריות ביותר ל-2019
בדקנו את תוכנית ההטבות של גוגל שמצ’פרת אתכם על הורדות
סין ידועה במשתמשים די נדיבים שלא חוסכים על משחקים, וגם את זה היא רוצה לצמצם; לכן, התוכנית היא להגביל את הסכום שקטינים בגילאי 8-16 יוכלו לבזבז על משחקים – עד 200 יוהן בחודש, שהם כ-30 דולר. מתבגרים בגילאי 16-18 יהנו מתקציב נדיב יותר של עד 60 דולר.
ההנחיות החדשות צפויות לחול על כל פלטפורמות המשחקים המקוונות הפועלות במדינה, בראשן חברת המשחקים הגדולה Tencent. הגזרה מחמירה, אבל נכון לעכשיו סין מתכננת להגביל רק משחקים אונליין, ולא ברור איך והאם המדינה מתכננת להתמודד עם משחקי אופליין, שגם הם בעלי פוטנציאל התמכרות לא קטן.