הכפתורים המוזרים שעליהם אנחנו מניחים אצבעות כדי לפתוח את נעילת הסמארטפונים שלנו הולכים להיעלם - טכנולוגיה חדשה של LG תאפשר לשלב זיהוי טביעות אצבע במסך המכשיר במקום בכפתור נפרד.

סורק טביעות אצבע בתוך המסך (צילום: LG)
זכוכית המסך עם הקורא הביומטרי של LG | צילום: LG

LG Innotek, חברת בת של יצרנית הסמארטפונים הקוריאנית, פיתחה שיטה לשילוב קורא טביעת אצבע בתוך ציפוי הזכוכית של מסך הסמארטפון. החברה חותכת מהזכוכית הקדמית של המכשיר חתיכה בעובי 0.3 מילימטר, ויוצרת שקע בצורת החיישן שלה. בין החיישן לזכוכית נמצאת שכבה בעובי 0.25 מילימטר של דבק מיוחד, שהוא גם שקוף וגם חזק מספיק לספוג זעזועים בעוצמה של כדור מתכת במשקל 130 גרם שנופל מגובה 20 סנטימטר.

החיישן שמודבק לתוך הזכוכית הוא חיישן שהביצועים שלו אמורים להתחרות באלה של החיישנים בצורת כפתור הנפוצים היום, עם שיעור אישורים שגויים (כלומר: זיהוי טביעת אצבע של אדם אקראי כזו של הבעלים) של 0.002% - נתון דומה לזה של Touch ID מבית אפל ודרישת המינימום של גוגל לקוראי טביעות אצבע למכשירי אנדרואיד.

אייפון 5s, טביעת אצבע
סריקת טביעת אצבע באייפון

כאן המקום להדגיש שהחיישן המשולב בתוך זכוכית המסך לא הופך את המסך עצמו לחיישן טביעות אצבע. החיישן הוא עדיין ריבוע קטן בקצה הזכוכית של המכשיר, מחוץ לתצוגה. מה שהפיתוח של LG חוסך הוא הצורך לחתוך חור בזכוכית של פני המכשיר או בפלסטיק או במתכת של הגב כדי לשלב בהם חיישן נפרד, ולמעשה הוא מאפשר לייצר מכשירים עם גוף אחיד וחלק יותר ועם עמידות גבוהה יותר בפני מים ואבק. במקום בעיגול או הריבוע של הכפתור החתוך יוכלו יצרניות לסמן את מקומו של החיישן על ידי קו צבע לבן שיקיף אותו או בכל אמצעי הבלטה אחר שניתן להדבקה על גבי הזכוכית.

החברה עובדת בימים אלה על ייצור המוני של הטכנולוגיה ומבטיחה שתוך שנה נראה אותה במכשירים, גם של LG וגם של יצרניות אחרות.