בר רפאלי (צילום: ניב ליליאן)
כך בר רפאלי נראית כשהיא "ישנה" | צילום: ניב ליליאן

התמונות מתעוררות לחיים: פלטפורמת הויופוריה (Vuforia), של חברת קוואלקום, מאפשרת לאפלקיציות ליצור חוויה עשירה שנובעת מתוך חפץ דומם שאליו מכוונים את עדשת המצלמה של הסמארטפון. כך למשל, מגזין הגברים מקסים, השתמש בויופריה כדי להקים את בר רפאלי הדוממת שעל השער של מגזין הדפוס לחיים בתוך הטאבלט או הסמארטפון באמצעות האפליקציה של המגזין וכיוון הטלפון אל הכריכה.

באופן דומה, אפליקציות אחרות מוסיפות רובד אינטראקטיבי, איורים, אנימציה, וידאו ומה לא לחפצים דוממים כמו קופסת דגנים או מפה במשחק לימודי לילדים – שפתאום מציגה נתונים מעניינים על מסך הסמארטפון המכוון אליה, או אמצעי ללימוד לסטודנטים על מבנה גוף האדם, שמאפשר להראות ולהסתיר רובדים שונים בגוף לפי צורך. הפלטפורמה של קוואלקום, היא לא הדבר היחיד המגניב שראינו בתערוכה. הנה עוד כמה.

בר רפאלי (צילום: ניב ליליאן)
והנה היא "מתעוררת" | צילום: ניב ליליאן

אם בר רפאלי היא גאווה ישראלית וענף ייצוא משגשג בפני עצמה, הרי שענף ייצוא אחר שמביא לנו כבוד הוא טעינה אלחוטית. חברת Powermat הירושלמית היושבת בהר חוצבים, היא כבר מזמן הצלחה בינלאומית וקובעת תקנים בתחום. לפאוארמט, שלה שיתוף פעולה עם מותג הסוללות הידוע דורסל, הייתה במשך תקופה ארוכה בעיה שההתקני הטעינה האלחוטית שלה, בעיקר המקלטים שיושבים בגב הסלולריים התאימו רק לשני סוגים – אייפון וגלקסי S3.

אין תמונה
ניתן לטעון מכשירים הגדולים מטלפונים סלולריים או סוללות רזרביות. Powermat

כעת, מלבד לחדש את הקו שלה עם מוצרי טעינה חדשים, יוצאת פאוארמאט עם חידוש בדמות "כרטיס טעינה", כרטיס שדומה במראה שלו לכרטיס זיכרון מסוג SD מגודל, אותו ניתן לשלב בקלות יחסית בגב של דגמי טלפון אחרים, ואפילו כבר לשלב אותו בתוך גוף המכשיר בשלב הייצור – וככה לאפשר טעינה אלחוטית בעוד דגמים. אנשי פאוארמאט אמרו ששורה של דגמים שמכילים את פטנט "כרטיס הטעינה" שלהם יצאו השנה לשוק.

עוד נקודה מעניינת של הפתרון של פאוארמאט לעומת המתחרים, הוא שמדובר בפתרון חכם, משולב עם תשתיות אותן פורסת החברה כרגע בעיקר בניו יורק. נקודת הטעינה של פאוארמאט יודעות לזהות את המכשיר שהונח עליהן לטעינה ולהעביר את הדיווח הלאה – כך שאפשר למקם בעל טלפון ספציפי במיקום מסויים, לרמת "באיזה צד של השולחן" הוא יושב – ולהציע לו מוצרים מסחריים בהתאם, או חברות או לגבות תשלום סמלי בעבור הטעינה.

דבר מרשים אחר שהציגו אנשי פאוארמאט, הוא היכולת לטעון עם הנקודות שלהם מכשירים הגדולים מטלפונים סלולריים או סוללות רזרביות (אגב, מנכ"ל החברה רן פוליאקין, סבור שהסוללות החיצוניות ישארו עמנו ולא יעלמו בגלל הפתרון שלו) – בביתן של החברה ראינו מקלט המונח על נקודת טעינה אלחוטית – וטוען אייפד ומקבוק אייר. האם הימים שבהם אנו נסחבים עם מטענים לכל מקום מתקרבים לקצם?

אין לכם טעינה אלחוטית? עדיין צריכים לחפש שקע חשמל? מצאנו משהו חמוד גם בשבילכם. Mobifix חברה צרפתית קטנה, אותה מצאנו סמוך לביתן הישראלי הגדול של מכון הייצוא, מציעה פתרון לבעיה כאובה ומוכרת – כשאתם באים לטעון את הטלפון במקומות ציבוריים, כמו אולמות, רכבות ועוד, יש את הבעיה שאין איפה להניח אותו בזמן הטעינה. חלק ימתחו את הכבל, חלק יאזנו אותו באיזון לולייני על גוף התקע ויש מי שיאלתרו מעמד.

הפתרון של Mobifix, מתלבש על השקע, וכולל כיס מפלסטיק שיאפסן את הטלפון שלכם בבטחה בזמן שהוא שותה חשמל ומתרענן. הכיס הזה גם מתאים כפתרון של מעמד לרכב. מגניב.

*גילוי נאות: הכותב היה אורח חברת קוואלקום בברצלונה.