שיחת טלפון? הודעות טקסט? הודעות מוקלטות בוואטסאפ וסנאפצ'ט? איך אומרים היום? חחחחח. כל אלו דרכי התקשורת של אתמול. מחר, או מחרתיים, מקסימום עוד 5-10 שנים, נוכל פשוט לחבוש משקפיים - ולדבר עם כל אדם בעולם כאילו הוא נמצא איתנו בחדר. או בכיתה. או בקיוביקל. טוב, בעצם בקיוביקל קצת צפוף. גם בכיתה.

אישה עם משקפיים עתידניות (צילום: ShutterStock)
המשקפיים האלה יחליפו כל מכשיר אחר שיש לכם היום | צילום: ShutterStock

בסוף השבוע הגשימה מיקרוסופט חלום לכל מי שצפה אי פעם בסרטי מדע בידיוני והציגה את מה שהיא קוראת לו Holoportation. המילה המפוצצת הזו היא הלחם של הולוגרמה, שהיא כידוע חיזיון תלת-ממדי, וטלפורטציה - "התעתקות" במושגים של הארי פוטר. במלים אחרות, מיקרוסופט מבטיחה לשגר הולוגרמה של כל אחד מאיתנו אל הצד השני בשיחה.

כדי להשיג "הולופורטציה" צריך שני מוצרים של מיקרוסופט: מצלמות קינקט ומשקפי HoloLens. מצלמות הקינקט סורקות אתכם ואת החדר שאתם נמצאים בו בתלת-ממד, ומעבירות את התוצאה לצד השני, ומשקפי המציאות הרבודה מאפשרים לכם לצפות במשתתף האחר בשיחה על תצוגת שקופה שגורמת לו להיראות כאילו הוא נמצא איתכם בחדר.

שתי ההדגמות הראשונות לטכנולוגיה הוצגו על ידי אלכס קיפמן ופרופסור שחראם איזאדי - הראשון מוכתר על ידי מיקרוסופט ל"ממציא הקינקט" והשני הוא מנהל מרכז המחקר של החברה בבריטניה שפיתח את HoloLens. קיפמן הדגים את הטכנולוגיה על במת כנס TED לפני כחודש, בעזרת ביצוע שיחת ועידה בתלת-ממד על הבמה עם עובד סוכנות החלל האמריקאית נאס"א, והסרטון עלה לאתר הכנס בסוף השבוע, בעוד איזאדי צולם מדגים את הטכנולוגיה בשיחות וידאו עם בתו הקטנה ועם עובד אחר במיקרוסופט.

 

 

כרגע הטכנולוגיה נמצאת בשלב ראשוני, ואינה נמכרת להמונים, אך סביר להניח שתוך שנתיים-שלוש כבר יהיו בשוק מספיק מצלמות רשת עם יכולות תלת-ממד ומשקפיים כמו אלו של מיקרוסופט, כך שלכל אחד מאיתנו תהיה הזדמנות לחוות את הטכנולוגיה לפחות פעם אחת, אם לא באופן יומיומי.