אירוע הפתיחה של CES - תערוכת האלקטרוניקה הגדולה והחשובה בעולם, שמתקיימת השבוע בלאס-וגאס - מלמד עלינו המון דברים. בין השאר למדתי בו שאנחנו רוצים שהמחשבים יגידו לנו בדיוק מה לעשות מההתעוררות בבוקר ועד השינה בלילה, ואת כל שעות הערות שבאמצע אנחנו רוצים לתעד מכמה שיותר זוויות.

SmartWheel, ההגה שיתריע אם תורידו ממנו יד (צילום: אהוד קינן, לאס וגאס, NEXTER)
לא יתן לכם להוריד ממנו את הידיים. SmartWheel | צילום: אהוד קינן, לאס וגאס, NEXTER

ניקח לדוגמה את המדחום - פריט שעולה גרושים ונמצא כמעט בכל בית, ובמיוחד בתים שיש בהם ילדים. אנחנו מודדים חום כשאנחנו חוששים למחלה, מנקים אותו אם זוכרים ומאפסנים בארון עד למחלה הבאה. לא צריך שהוא יעשה יותר מזה. או לפחות זה מה שחשבנו. חברת Withings חושבת אחרת, והמדחום שלה עושה הרבה יותר. המדחום מתחבר לאפליקציה ומאפשר לבחור פרופילים, כך שאפשר לדעת מי חלה, מתי, והאם מצבו השתפר.

אבל Withings היא לא היחידה שמייצרת מדחומים חכמים. בכלל, הרבה מהמציגים באירוע הפתיחה לא הציגו משהו מאוד ייחודי, אבל כל אחד עושה זאת בדרכו, והחברות הללו מצביעות על המגמות של הטכנולוגיה והמקומות שהיא הולכם אליהם.

מצלמות 360 מעלות מתחילות להסתמן כיורשות של מצלמות האקסטרים דוגמת הגו-הפרו. מצלמת VUSE, שמפותחת בסטארט-אפ ירושלמי, כוללת שמונה עדשות שמתחברות יחדיו לכדי למצלמה שמקיפה כמעט כדור שלם. היא תעלה בין 800 ל­100 דולר ותצא בחודשים הקרובים.

בדוכן שנמצא מטרים ספורים משם, מציעים את מצלמת ה- Allie Go. נציג החברה אומר שהיא טובה יותר, זולה יותר ומאפשרת שידור חי. הוא גם טוען שלא נרצה להשתמש יותר בגו-פרו אחרי שנתעד את עצמנו עם ה-­Allie, שעמידה בזעזועים ובהתזת מים (כלומר לגלישה, לא לצלילה). יש לה שתי עדשות בלבד, כל אחת באיכות 4K, שמתחברות לתמונה כדורית באיכות 8K, והסוללה אומרה להספיק לעד שעתיים. הדגם הנוכחי של ה-­Allie יכול לצלם רק בחיבור לחשמל.

חברת ARKAMYS, שנכחה במקום, מציעה מיקרופון מיוחד לצילום בתלת מימד, כי לדבריה כרגע זה פשוט מחולק לאוזן ימין ושמאל, כאשר המצב הרצוי הוא שאם אנחנו מסובבים את הראש בסרט מציאות מדומה, גם הקול יידע להופיע מהכיוון הנכון.

פסנתר ה­-One הוא מוצר שהצליח לגייס כסף באינדיגוגו, וכעת מפתחיו רוצים למכור אותו בעצמם. מדובר בפסנתר ביתי ב-­1,500 דולר, או אורגנית ב-­300 דולר, שמלמדים איך לנגן. זה נעשה דרך חיבור לאפליקציה בשילוב נורות לד מעל הקלידים, שמורות על מה צריך ללחוץ הלאה.

 

בתוך כל השמחה הזאת בתערוכות, אנחנו רואים מדי פעם חברות שמציעות מטען מהיר יותר, סוללה שמחזיקה יותר זמן או שילוב של השניים. נכון לעכשיו, הסמארטפונים עדיין מחזיקים יום או ימיים בקושי ללא מטען, כי אנחנו טוחנים את הגלישה ומפעילים את המסך כל הזמן. סוללות חיצוניות הן מגושמות ומכוערות, ואחד הפתרונות להסליק אותם מוצע על ידי חברת Knomo שמייצרת תיקים לסמארטפונים ולפטופים.

התיק שהציגה בתערוכה כולל סוללות שתפורות לדופן. את האייפון מצפים בנרתיק של החברה, וכשזורקים את האייפון בתיק הוא פשוט נטען. כשחוזרים הביתה, צריך להטעין את הסוללות בתיק. זה נשמע מסורבל כי זה אכן מסורבל. פתרון אלגנטי לבעיית הסוללות עדיין לא ראינו, אבל מיטב המוחות עובדים על זה. הם רק צריכים רגע שקע פנוי לרשום עוד רעיון בסמארטפונים שלהם.

כל מיני פטנטים מציעים לנו במשך שנים לא להירדם על ההגה באמצעות צפצפות שונות שמרגישות אם הראש שלנו נוטה מטה. כיסוי ההגה SmartWheel מנסה לעשות משהו דומה, והוא חש אם היידים שלנו נוהגות או שהן ברחו להקליד סמסים על הירך. במקרה הזה הכיסוי יצפצף, יחליף צבע ויזכיר לנו לנהוג בשתי ידיים. זו יוזמה שיתכן ותצליח מאוד, או שתיבלע לתוך חברה שעוסקת במערכות התראה / נהיגה אוטונומית, כמו מובילאיי הישראלית.

מכונת הפינבול של Stern Pinball (צילום: אהוד קינן, לאס וגאס, NEXTER)
אפילו קנדי קראש לא החזיק כל כך הרבה זמן. הפינבול של שטרן | צילום: אהוד קינן, לאס וגאס, NEXTER

חברת SevenHugs הציגה אבטיפוס לשלט שאמור לפתור את בעית השלטים הנעלמים והשלטים האוניברסלים המסורבלים. הוא קטן מאוד - בערך 2 סנטימטר רוחבו ו-­7 סנטימטר אורכו - והוא יודע על מה הוא מצביע. אם תכוונו אותו לאור, האור ייכבה. אם תכוונו לרמקול, תוכלו לשלט בעצמת השמע.

פינבול!

אוזניות מרדימות SleepPhone Harmony (צילום: אהוד קינן, לאס וגאס, NEXTER)
האוזניות שירדימו אתכם. SleepPhone Harmony | צילום: אהוד קינן, לאס וגאס, NEXTER

טכנולוגיה שקיימת עשרות שנים במשחק די פשוט, ממשיכה איתנו במאה ה-­21, וגם בתערוכה של חידושים טכנולוגיים אי אפשר בלעדיה. גארי סארן מ-­Stern Pinball אומר שלמשחק הזה עוד יש מקום בעידן המשחקים הדיגיטליים. הלקוחות העיקריים שלו הם אספנים וחברות מסחריות כמו ארקיידים ומסעדות, שרוצים מכשיר כזה ללקוחות שלהם. אבל חוץ מזה הוא אומר לי: "זה פשוט פאן. אנשים מוקפים פה בטכנלוגיה הכי חדשה ובאים לשחק אצלי בפינבול". צודק.

ועכשיו הולכים לישון

ישנם אינספור גאדג'טים, של כל החברות הכי גדולות, שעוקבים אחרי השינה שלנו ומנסים לעזור לנו לישון ובמיוחד להתעורר טוב יותר. סט אוזניות של SleepPhone Harmony משנה את עצמת וסגנון המוזיקה בהתאם לתנועות הראש, כדי לעזור לנו להירדם. בהדגמה השירים היו די מעצבנים, ובכלל לא מרדימים, אולם זה בטח ענין של טעם אישי.

המזרן החכם Sleep Number (צילום: אהוד קינן, לאס וגאס, NEXTER)
מזרן Sleep Number | צילום: אהוד קינן, לאס וגאס, NEXTER

כמה צעדים משם, על הרצפה, ניצבה מיטה של Sleep Number. המזרן מופעל באמצעות הסמארטפון. מה זה אומר? שאלה טובה. זה אומר שאפשר להקשיח או לרכך כל צד בבמזרן מהאפלקיציה של החברה. אך חשוב מכך, יש במזרן חיישנים שמנטרים את פעילות הלב והנשימה ובודקים כמה טוב אנחנו ישנים. המידע הזה, בשילוב מידע על פעילות גופנית ויומן הפגישות שלנו, יכול לעזור למיטה להגיד לנו מתי צריך לבוא לישון, ומתי אפשר לקום רעננים.

מדחום חכם Withings Thermo
המדחום החכם Withings Thermo