מציאות מדומה, בתים חכמים ושוב טלוויזיות גדולות וחכמות יותר - אנחנו נביא את כל הדיווחים על הטכנולוגיות הכי חדשות היישר מתערוכת CES שמתקיימת השבוע בלאס ווגאס.

הטלוויזיות יהפכו לדקות במיוחד - משהו כמו ארבעה כרטיסי אשראי - עכשיו כשכל החברות למדו את הקטע הזה של הוצאת יחידת העיבוד למטה, וחיבור שלה בכבל דק במיוחד. חברת LG כבר הקדימה ובשביל להראות ששלה גדול יותר, כלומר לא בקטע מטאפורי, אלא המסך שלה באמת גדול יותר - היא הציגה כבר טלוויזיה בטכנולוגיית OLED ורזולוציה של 8K בגודל 88 אינץ'. שזה הכי גדול לקטגוריה המאוד ספציפית הזו.

עוד מ-LG - מקרן 4K נייד, שנראה כמו סוללה ענקית של אופניים חשמליים ומקרין עד לגודל של 150 אינץ', ומסך בגודל 65 אינץ' שמתגלגל ממש כמו תריס ומתאחסן כשלא צופים בו.

 

נזכיר שבישראל רק לאחרונה השידורים עברו ל-HD בלבד, ושב-4K התכנים עדיין מועטים. גם בשאר העולם המערבי עוד לא עברנו לרזולוציות מטורפות. המסכים האלה, עוד לא יוצאים לשוק, בטח שלא במחירים שפויים.

סמסונג מצידה הציגה מסך מחשב קעור בגודל 34 אינץ', בטכנולוגית QLED (מה ההבדל מ-OLED? לא משהו שבהכרח תראו בעין. כל חברה אורזת אחרת את הלדים שיוצרים את האור). פריצת הדרך של סמסונג, מבחינתה הוא חיבור ThunderBolt 3 המהיר היותר, שלראשונה מגיע במסך כזה.

כמובן שנשנמע עוד מושגים מפוצצים כמו HDR10+ - שזה אומר בעברית אם מפשטים את זה - תמונה חדה יותר עם הבדלים טובים יותר בין השחור ללבן, אבל כאמור - יקח עוד זמן עד שנראה את זה בדברים שאנחנו צופים בהם פה על פני האדמה.

כל חפץ יקשיב לנו

הטלוויזיות שנראה ב-CES יכללו בתוכן את אלקסה ואת גוגל אסיסטנט, כך שתוכלו לחפש באינטרנט, לקבל תזכורות על פגישות, לשאול אם יורד גשם וצריך לקחת מטריה, להקריא את המיילים שלכם, לשלוט בבית החכם ובאופן כללי לדבר עם הטלוויזיה בשפה כמעט חופשית בשביל למצוא במה לצפות. נניח - "טלוויזיה כבי את האור ושימי לי מראה שחורה עונה 4". ועשי טובה תעירי את הילדים בבוקר ותארגני אותם לגן.

ואם בטלוויזיות זה עוד איכשהו נשמע כמו חיבור טבעי, הרי שהסייענים הקוליים פורצים את הגבול הזה ומגיעים גם לברזים, אמבטיות ומראות (כמו אצל אמא של שלגיה). אם אתם חוששים שפייסבוק מאזינה לכם (היא מכחישה את זה), אז תרצו להכניס לאינטימיות של האמבטיה או השירותים משהו ששומע אתכם? זה מה שחברת Kohler מתכננת.

אם יש מוצרים שחשבנו שיישאר מחוץ לבהלה המוגזמת לבית החכם, אל הרהיטים הקלאסיים - שולחנות, ספות, כסאות. ובכן, טעות בידינו. ספה של Miliboo  תטעין לנו את הסמארטפון והטאבלט, ותבדוק כמה זמן אנחנו מבלים מול הטלוויזיה, ואם אנחנו יושבים נכון (הנה ספוילר לתשובות: יותר מדי זמן, במיוחד אם אפשר להטעין סמארטפון תוך כדי, ולא).

סמארטפונים נטענים מהאוויר

חשבנו שזה יגיע באייפון X, אבל אפל הפתיעה ולא עשתה את זה - סורק טביעת האצבע שנמצא בתוך זכוכית המסך. חברת Synaptics, מפתחת ותיקה של משטחי מגע, שגם אחראית על טכנולוגיית המגע באייפון, הכריזה כי היא עומדת להציג את הטכנולוגיה ב-CES. עדיין לא ברור איזו מיצרניות הסלולר יאמצו את השיטה למכשירים שיהיו אצלכם בכיס.



האם ה-S9 של סמסונג יגיע ב-CES? כרגע אין דיווח חד משמעי או רמז עבה לכך שזה מתקרב. סביר שסמסונג תארח אירוע משלה ל-S9 אבל מנסיון העבר סמסונג ככל הנראה תיתן לכל הפחות טיזר לסמארטפון החדש. מה שכן נראה בתערוכה זה מודל חדש לדגם הביינים - Galaxy A8.

סמסונג צפויה להציג את S-ray - רמקול אישי שאמור להיות מכוון רק אליכם ולא להפריע בסביבה. בפנטזיה, תוכלו לשמוע מוזיקה בעבודה או באוטובוס בלי להפריע לאחרים, ובלי לחסום את האוזניים באוזניות. במציאות? נחיה ונשמע.

 

אייפון X ו-8 בישרו על בואה של ההטענה האלחוטית לסמארטפונים. סתם. אבל אפל ניסתה לקחת בעלות על הטכנולוגיה הזאת שקיימת כבר כמה שנים במכשירי אנדרואיד. אלא שלא באנדרואיד ולא באפל זה ממש האלחוטי שהיינו מצפים. נכון, לא צריך לחבר כבל ואפשר רק להניח אותו על משטח הטענה. אבל עדיין צריך להניח.

חברת Energous אומרת שקיבלה אישור טכני מרשות התקשורת האמריקאית למטען אלחוטי אמיתי - כזה שמטעין את הטלפון גם אם הוא יושב אצלכם בכיס, או כשאתם מחזיקים אותו. בפנטזיה זה אומר שאפשר לפזר בבית ובמשרד מטענים כאלה, ואז הטלפון שלכם (והאוזניות, וכל גאדג'ט אחר) ייטענו כל הזמן בלי לזכור לחבר או להניח. במציאות, נצטרך לראות מה בדיוק החברה תציג בתערוכה, כמה רחוק זה ממוצר אמיתי ונגיש, וכמה זה מסוכן להיות בתוך חדר שחשמל מטייל בו באוויר.

הרכב מתחבר למוח - המזוודה נוסעת לבד

בתחום הרכב צפוי להיות מוצג חידוש די מרהיב של ניסן - חיבור בין המוח לרכב. ניסן עובדת על טכנולוגיה שקוראת את גלי המוח שלנו תוך כדי נהיגה, כדי לצפות לתנועה הבאה שלנו ופשוט להקדים את זמן התגובה. זו מעיין טכנולוגיה שמשלבת את הרצון הלא ברור בשליטה אנושית על הרכב, עם נהיגה אוטונומית.

חברת ליפט המתחרה של אובר, תציע שירותי מוניות אוטונומיות שיאספו אנשים ליעדים ספציפיים בזמן התערוכה בעיר. ממש כמו הג'וני קאב מזכרון גורלי שהסיע את שוורצנגר למי שקשיש וזוכר את הסרט.



ולמי שעצלן ולא רוצה לסחוב את המזוודה -הטראבלמייט (travelmate) - מזוודה אוטונומית תוצג באירוע. זה פרויקט שגייס 800,000 דולר מקהל לפני שנה. האם ירשו לכם להעלות אותו למטוס? אולי לא - כי יש בו סוללה שעלולה להתפוצץ, אבל תוכלו להשוויץ בה. המחיר - 1,100 דולר. כמה עולה סתם טרולי? סביב 200 שקל. רק שתדעו.

רחפן בלוקצ'יין במימון קהל

בערך. חברה בשם מוטה (Mota - לא קשור לרמטכ"ל ההוא) שלחה הודעה לעיתנואים אמריקאים, על פי QZ, שבו היא מספרת שרכשה את רחפני לילי (נגיע לזה), וקוראת לציבור להשקיע בהנפקה שלה ובבלוקצ'יין.

בשביל לבלוט, ההודעה הזאת כוללת את כל הבאזוורד האפשרים והעדכניים ל-2018 למעט מציאות רבודה ומציאות מדומה. לא ברור מה הסיפור של הבלוקצ'יין בהקשר של מוטה (שהיא טכנולוגיה שמבזרת מידע, ובעזרתה קיימים מטבעות כמו הביטקוין לצד פיתוחים אחרים), אבל כן יש עמוד שבו היא מדברת על הגיוס והשאפתנות להנפיק את עצמה.



באשר לרחפנים שלה - לילי הוא רחפן שגייס כספים בעבר, לא הצליח להתרומם (ראיתם מה עשינו שם?) והיזמים נדרשו להחזיר את הכסף למשקיעים - מה שמטופל בבתי המשפט בארה"ב. חברת מוטה רכשה את לילי, אך רק את המותג והטכנולוגיה, ככל הנראה, ולא את החובות - כי הם אומרים שאין להם שום קשר לטיפול בזה. בחברה מסבירים שרצו לממש את החזון של החבר'ה של לילי ולהוציא דגם משופר (לרחפן, שנזכיר, מעולם לא יצא לשוק), ושלהם דווקא יש את היכולת כי היא חברה מבוססת.

דיווחים שוטפים כאן ובערוץ 12

בתערוכה יצגיו עוד אלפי חברות בתים חכמים, מוצרי רפואה ביתית, מכוניות חכמות, טאבלטים, שעונים, רחפנים, רובוטים, בינה מלאכותית, מטבעות וירטואלים, סמארטפונים, מציאות מדומה, דור חמישי לסלולר, וכל דבר שנע בו חשמל ואפשר לשכנע אותנו שאנחנו צריכים בזה הרגע כי הוא ישנה לנו את החיים.

את כל החידושים והדיווחים נראה כאן בנקסטר וב-NEXT, התוכנית החדשה בהובלת דרור גלוברמן, שמושקת השבוע מלאס וגאס במסגרת שבוע החדשנות, ותשודר בערוץ 12 החל מיום שני מדי לילה אחרי חי בלילה.