מרכיבים משקפיים? פיתוח חדש יגרום לחברים להתחיל לקנא בכם. צוות חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו פיתחו עדשת מגע רובוטית עם פיצ׳ר מגניב במיוחד שיעשה זום אין ואאוט לאובייקטים ברגע שתמצמצו פעמיים.

אולי נשמע גימיקי, אבל הפוטנציאל גדול

במסגרת עבודתם, החוקרים בחנו ויצרו ממשק מעניין בין אדם למכונה אשר המיר אותות אלקטרוקולוגרפיים (EEG) שנוצרו על ידי תזוזות העיניים של הנבדק, במטרה לשלוט בתנועות ובשינוי אורך המוקד של עדשה מלאכותית שפותחה על ידם. מדובר בעדשה ביומימטית, כלומר כזו שמחקה באופן כמעט מושלם את המבנה העשיר והרב שכבתי של העדשה האנושית.

הרעיון הוא לא לתכנת מראש את העדשה או לשלוט בה באופן ידני, אלא לאפשר לה לפעול באופן אוטונומי כמו הדבר האמיתי, כלומר לנתח את האותות החשמליים הטבעיים שנוצרים בגלגל העין האנושי, ולהגיב בהתאם. כדי לעשות זאת, המדענים מדדו את אותם אותות אלקטרוקולוגרפיים שנוצרים בעת ביצוע תנועות ספציפיות בעזרת העיניים כמו למשל מבט מעלה, מטה, לצדדים או מצמוץ, ויצרו עדשה רכה שתוכנתה להגיב לתזוזות הללו בהתאם, וכך קרה כפי שניתן לראות בתמונה מטה. אנחנו לא יודעים מה איתכם, אבל אנחנו בהחלט היינו שמחים אם בתנועת מצמוץ כפולה היינו יכולים לראות כל אובייקט מקרוב, במקום להתקרב אליו באופן פיזי.

פורסם ב-Geektime

עוד ב-Geektime

גיטהאב מודה: התחלנו לחסום מפתחים באיראן

כמו ”אנטמן”: צפו ברחפן מתקפל תוך כדי טיסה, כדי לעבור במקומות צרים

נכון לעכשיו עדיין מדובר באבטיפוס, אבל לדברי החוקרים הפוטנציאל של פיתוח עדשה ״ביונית״ שכזו הוא אדיר שכן ניתן להטמיע אותה בתותבות אופטיות, משקפיים מתכווננים ורובוטים מתקדמים למיניהם. פרט מעניין נוסף הוא שאותה עדשה תמשיך לפעול בין אם העין סגורה או פתוחה, ובין אם המרכיב אותה רואה או לא – שכן מתברר שאנשים רבים עדיין יכולים להזיז את גלגל העין שלהם ולייצר את אותם אותות, ללא קשר לטיב הראייה שלהם.