האם צריך להציב מצלמות כדי להגן על זאטוטים ופעוטות בגנים, ולאפשר להורים לצפות במה שקורה בגן ולוודא שאין התעללויות של גננות וסייעות? הנושא צף בעקבות המוות של הפעוטה יסמין וינטה זכרה לברכה. ויכוח סביב המצלמות נמשך, ואנחנו שמענו על יכולת טכנולוגית של חברת קורטיקה שעשויה - אולי - להציע פתרון מסוג אחר.
"זו טכנולוגיה שמדמה את פעולת המוח אצל יונקים בלהבין סיטואציות שקורות סביבם", מסבירה קרינה אודינייב, מייסדת שותפה של קורטיקה, "הטכנולוגיה שלנו נמצאת בשימוש ברכבים חכמים ורחפנים. המצלמה יכולה לזהות פנים למשל. מצלמת רחפן יכולה לזהות רכב מסוים ולעקוב אחריו, לעקוב אחרי החשוד שיוצא ממנו, ואם הוא נפגש עם רכב אחר - אז להפוך את הרכב הזה לחשוד".
אם נשים מצלמות עם קורטיקה בגן, מה היא תדע לזהות? "הגישה הנכונה במקרה הזה, לנסות לזהות חריגה משגרה. כבר היום במצלמות אבטחה אנחנו יודעים לזהות אלימות. אבל לומדים את השגרה, ואם יש דברים שלא תואמים את השגרה, אנחנו מתריאים עליהם", מסבירה אודינייב.
הטכנולוגיה של קורטיקה מייתרת את הצורך לשבת ולצפות כל היום במצלמה ברצף, או אפילו לצפות בשעות של חומרים בסוף היום. "ההתראה היא בזמן אמת או כסיכום של היום - ובו אירועים חריגים. לאו דווקא אלימות. גם דברים כמו גננת שמעשנת או משחקת בטלפון".
"זו בעיה שמאוד חשוב לפתור אותה", אומרת אודינייב, "אני כאמא לשתי בנות בגיל המתאים מבינה את הקושי".