בעידן האינטרנט והרשתות החברתיות אי אפשר ממש להימנע משמועות בנוגע להשקות וחשיפות של מוצרי ושירותי טכנולוגיה, וגם החברות הגדולות בעולם יודעות את זה. חלקן אפילו מסתמכות על מדליפים ואנליסטים כדי להגדיל את ההייפ ולייצר עניין בפרויקטים שלהן. יחד עם זאת, ברשת יש המון בולשיט, ושמועות לא מבוססות יכולות להתפשט כמו אש בשדה קוצים. הנה כמה מהן, שהתבררו כפייק ניוז:

טוויטר נפטרת מכפתור הלב

זה התחיל לפני בדיוק שנה, בה דיווח עיתון הטלגרף הבריטי שטוויטר מתכוונת להוריד את סמל הלב בתחתית כל ציוץ, שמביע אהדה לציוץ שפורסם. העיתון טען שיש לו מקור שהיה בכנס סגור של חברת טוויטר, בה אמר המנכ"ל ג'ק דורסי שהוא "לא סובל את כפתור הלב", וכי הוא "עומד להיפטר ממנו בקרוב". הכתבה הזו הציתה גל של מחאה בקרב המשתמשים שטענו כי ללא כפתור הלב, הדרך היחידה לתמוך בציוצים שאהבו תהיה רק ציוץ מחדש, מה שיוביל לבלאגן שלם והצפה של הפידים. בטוויטר מיהרו לכבות את השריפה ולהצהיר – זה לא קורה, כרגע: "אנחנו בשלבים מוקדמים של העבודה ואין לנו תוכניות ברורות לחלוק כרגע". גורמים אחרים בחברה היו אפילו נחרצים יותר: "אין לדבר הזה לו"ז, זה לא יקרה בקרוב".

פייסבוק מוסיפה כפתור דיסלייק

שמועות דומות, אגב, נפוצו בשנת 2015 בנוגע לפייסבוק, שמתכננת להוסיף כפתור דיסלייק. מארק צוקרברג אף הודה כי "מאות גולשים מבקשים את זה מאיתנו ואנחנו עובדים על זה". אתרי אינטרנט רבים שהחברה אכן בחנה כפתור כזה, אך בסופו של דבר החליטה להוסיף את הריגשונים כדי להביע שלל של רגשות לפוסטים מעבר ללייק. צוקרברג ממשיך לטעון שכפתור דיסלייק של אגודל כלפי מטה הוא שלילי מדי ורק יוביל לביריונות ברשת, בעוד בכירים בחברה טוענים כי לעולם, אף פעם ואין שום מצב שיהיה בפייסבוק כפתור דיסלייק.

אפל מתכננת להשיק טלוויזיה חכמה

מדובר בשמועה שרצה כבר שנים משום שהיא פשוט נשמעת הגיונית מדי: אפל כבר מייצרת תצוגות איכותיות עבור המחשבים שלה, ומכרה בעבר מסכי מחשב בנפרד. הקפיצה לעבר מסך טלוויזיה חכם (ויקר כמובן) לא נראתה גדולה מדי, אלא רק עניין של זמן. בשנת 2011, זמן קצר לפני מותו של סטיב ג'ובס, טען אנליסט בשם ג'ין מנסטר כי החברה עובדת על מסך טלוויזיה ענק בשם iTV, שיתחבר לאקוסיסטם של מוצרי אפל ויריץ גירסה של iOS. זמן קצר לאחר מכן נטען כי ג'ובס אמר לביוגרף שלו, וולטר אייזקסון – "סוף סוף פיצחתי את זה: יהיה לזה את ממשק המשתמש הפשוט ביותר שאי פעם דמיינת".

ג'ובס ככל הנראה התייחס לטלוויזיה שנשלטת מרחוק לא על ידי שלט אלא רק על ידי הקול, כלומר באמצעות סירי. יחד עם זאת, בשנת 2015 יצא הדור הרביעי של מכשיר האפל TV ובו מערכת הפעלה ייעודית שנשלטת באמצעות סירי, כך שסביר מאוד שג'ובס התכוון בעצם לזה. במקביל נפטרה אפל מכל המסכים החיצוניים שלה והחלה למכור מוצרים של LG בחנויות שלה, והשמועות החלו לאט לאט לדעוך. אפל אכן תשיק לקראת סוף השנה מסך תצוגה משוכלל, אך זה מיועד כאביזר עזר למחשבי המק פרו החדשים ולא לקהל הצרכנים הממוצע.

סמסונג משיקה סמארטפון שכולו זכוכית

לא קשה להאמין מדוע השמועה הזו עשתה רעש: זה החזון העיצובי הנפוץ ביותר לגבי מכשירי הסלולר של העתיד - פיסת זכוכית אחת פשוטה שעליה מוקרנת תצוגה מתחלפת כמעין הולוגרמה. לפני כארבע וחצי שנים נפוצה ברשת תמונה שנמצאה באתר הנורווגי של סמסונג, בו נראה מכשיר מוארך, כמו מכשירי הטלפון האלחוטיים הביתיים של פעם, רק שהגוף שלו עשוי מזכוכית שקופה בלבד. אתרי טכנולוגיה רבים רצו עם הסיפור הזה וטענו כי סמסונג אכן עובדת על מכשיר כזה.

בסוף התברר כי מדובר בבדיחה של החברה עצמה, ש"הדליפה" את התמונה כסוג של פארודיה על כל השמועות המוגזמות שרצו לפני השקת הגלקסי S6. מה שבאמת מצחיק הוא שאותן שמועות "פרועות" שרצו בזמנו על ה-S6, שסמסונג ראתה צורך חיוני לצחוק עליהן, טענו כי המכשיר יכיל סורק טביעות אצבע המובנה במסך, וכי יהיה ניתן לגעת בכל מקום בתצוגה כדי לפתוח את נעילת המכשיר – מה שבהחלט לא נשמע מופרך כיום, ואפילו בר ביצוע.

סוני עובדת על פאה חכמה

השמועה הזו דווקא החלה מפטנט אמיתי לחלוטין שהגישה חברת סוני לאישור, לו צורף שרטוט של פאה אשר מכילה בתוכה לא מעט טכנולוגיה. חייבים להבין שהיו אלה ימים בהם בהלת המחשוב הלביש הייתה בעיצומה והיה נדמה כאילו הגוגל גלאס הולכים לשנות את העולם. אתרים רבים החלו לדווח כי סוני עומדת להשיק מוצר בשם SmartWig שיכיל שבב GPS ומצלמה הממוקמת בסמוך למצח.

בנוסף תכיל הפאה מנועי רטט אשר יודיעו למשתמשים על התראות המתקבלות בסמארטפון שלהם, מצביע לייזר ושלט רחוק לצרכי מצגות שיהיה ניתן לשלוט בו באמצעות תנועות הראש, ומקלט אולטרסאונד שיהיה מסוגל לזהות האם חפצים מסוכנים נמצאים מאחורי הראש או בקרבתו. אתרים אף טענו כי קהל היעד של מוצר הוא שחקני קולנוע וסלבריטאים, "שגם ככה חובשים פאה בכל יום, אז האפשרויות הן בלתי מוגבלות". המוצר, מיותר לציין, מעולם לא ראה אור יום. מג'ון טרבולטה לא נמסרה תגובה.

מיקרוסופט תציג קונסולת משחקים המבוססת על טאבלט

בשנת 2013, שעות ספורות לפני אירוע השקה חגיגי של חברת מיקרוסופט, נפוצו ברשת שמועות כי החברה עומדת להכריז על קונסולת משחקים חדשה שתהיה שילוב בין מחשבי הסרפס לבין ה-Xbox הפופולרי שלה – מכשיר בשם X-Surface המיועד בעיקר לגיימרים. הקונסולה החדשה הייתה אמורה להכיל מסך מגע מסוג OLED בגודל של 7 אינץ', מעבדי AMD ומערכת הפעלה עצמאית שאינה קשורה לחלונות.

אתרים רבים אפילו הציעו מפרט של המכשיר וטענו כי מדובר בהמצאה מהפכנית שתשנה את שוק הגיימינג. מהר מאוד התברר שמדובר בשטות מוחלטת, שהחלה כאשר גיימר סיני משועמם וממורמר החליט לזייף אימייל שכביכול הגיע משרתי החברה, ולאחר מכן הודה בכך. השנה אכן זכינו למוצר של מיקרוסופט בשם Surface Pro X, אך מדובר בטאבלט 2 ב-1 שאין לו שום קשר לגיימינג.

סנאפצ'אט עומדת להיסגר ביוני 2019

האביב האחרון היה טראגי במיוחד עבור אפליקציית סנאפצ'אט, בעקבות תקלת שרתים ענקית של גוגל ושלל בעיות טכניות שגרמו לה לקרטע, אבל מה שהזיקה לה יותר מכל הייתה כנראה שמועה שנפוצה בתחילת חודש יוני, לפיה הרשת החברתית הפופולרית עומדת בפני סגירה. לפי הידיעות, מנכ"ל סנאפצ'אט אוון שפיגל הודיע לעובדי החברה שהאפליקציה נסגרת עקב עניינים הקשורים לזכויות יוצרים מול פייסבוק, אינסטגרם ו- Musical.ly, ושלל אתרי אינטרנט הפיצו בהלה בקרב המשתמשים וגרמו להם להאמין שכל המידע האישי שלהם הולך להיעלם בסוף החודש.

המוני הגולשים הציפו את הצוות הטכני של סנאפצ'אט בשאלות ותלונות, עד שלא הייתה ברירה להם אלא לצייץ באופן רשמי – "היי, תודה שפניתם אלינו, אין צורך לדאוג זו רק שמועה". דובר מטעם החברה אישר כי למרות התקלות הטכניות, האפליקציה חיה יותר מאי פעם. וזו בהחלט לא הפעם הראשונה בה נפוצו שמועות על סגירת האפליקציה:

גוגל עובדת על ננו-בוטים שמוזרקים לזרם הדם

זו אולי נשמעת כמו פנטזיה ששייכת רק לסופרי מד"ב פוריים במיוחד, אבל בשנת 2014 זו הייתה ידיעה ממשית שהופיעה באתרי חדשות מרכזיים לקראת כנס I/O של גוגל. כתב בשם סם ווינטרוב טען בשיא הרצינות שיש בידיו מידע מאת מקור בתוך גוגל, אשר טען כי החברה עומדת לחשוף בכנס פרויקט חדשני שהיא עובדת עליו: מיקרו-בוטים שיכולים לאתר ולאבחן שלל מחלות כמו סרטן היישר מתוך הגוף. לפי הידיעה, הטכנולוגיה עדיין נמצאת בפיתוח, אך תושק בתוך כשנתיים.

בין היתר הסתמכה השמועה הסתמכה על העובדה שגוגל מעסיקה מדען בשם ריי קורזוויל, שדיבר בראיונות כי הוא מאמין בננו-בוטים שניתן להזריק לתוך זרם הדם על מנת לשפר את מערכת החיסון, ושיהיה ניתן אף לתכנת אותם כדי להתמודד עם רעלים שונים בדם. כך למשל, לפי קורזוויל, בסוף שנת 2020 בני האדם יוכלו לאכול כמה ג'אנק פוד שהם רק רוצים, משום שהננו-בוטים יחסלו את כל השומנים ויספקו לנו את כל החומרים המזינים שנצטרך. השמועה התבררה כשמועה ונכון לעכשיו אין כזו טכנולוגיה בשוק. אם כי, כאמור, יש לאנושות עוד שנה שלמה לפתח אותה כדי לעמוד בדדליין.