לא נעים לגלות שתמונות אינטימיות, שצילמתם בשביל בן/בת הזוג - הופצו על ידיהם או על ידי האקרים שפרצו לכם למחשב, לסמארטפון או לחשבון הענן. אבל האם הייתם נותנים לאדם זר לצפות בהן כדי למנוע את הפצתם לזרים אחרים? זה מה שפייסבוק הולכת להציע לכם לעשות, לפי דיווח של אתר הדיילי ביסט.

בתחילת השבוע דיווח תאגיד השידור האוסטרלי (ABC) על פיילוט שהחלה הרשת החברתית במדינה, במאמץ למנוע הפצת פורנו-נקמה: משתמשים שחוששים שתמונות אינטימיות שלהן יופצו על ידי אקסים זועמים או האקרים מוזמנים לפנות לנציבות הבטיחות ברשת, למלא טופס פנייה ולאחר מכן לשלוח את התמונות האינטימיות בפייסבוק מסנג'ר - לעצמם.

לפי נציבת הבטיחות ברשת, ג'ולי אינמן-גראנט, "הם לא מאחסנים את התמונה - הם מאחסנים את הקישור ומשתמשים בבינה מלאכותית וטכנולוגיות התאמת תמונה אחרות, כך שאם מישהו מנסה להעלות את אותה תמונה, שיש לה אותה חתימה דיגיטלית, ההעלאה שלה תימנע". מנהלת הבטיחות העולמית של פייסבוק, אנטיגונה דייויס, הוסיפה כי זה פיילוט "ראשון מסוגו בתעשייה" המשתמש ב"שיא הטכנולוגיה" כדי למנוע שיתוף תמונות לא רצויות.

אלא שזה לא הכל.

כתב הדיילי ביסט ג'וזף קוקס טוען כי דובר מטעם החברה אמר לו שעובדי פייסבוק יהיו חייבים לבדוק את תמונות העירום הנשלחות באמצעות המנגנון הזה. העובד הראשון שיצפה בכל תמונה יראה אותה ללא צנזורה, ואז יעביר גרסה מצונזרת שלה לצוות שעובר על התמונות פעם שנייה כדי לוודא שהן ראויות להכללה בתוכנית ההגנה.

גם מניסוח תגובת דובר פייסבוק לדיווח מקביל בגרדיאן הבריטי עולה אותה מסקנה.

ניקולאס וויבר, חוקר בכיר במוסד למדעי המחשב באוניברסיטת ברקלי שבקליפורניה, הסביר לדיילי ביסט למה עובדים צריכים לראות את התמונות האינטימיות: "זה הכרחי לחלוטין שתמונות ייבדקו על ידי בן אדם לפני הוספתן למאגר המידע - אחרת יהיה קל לנצל לרעה את המערכת כדי לצנזר תמונות". כלומר, בלי תהליך וידוא אנושי, כל אחד יוכל להעלות תמונות שהוא לא רוצה שיעלו לפייסבוק (נגיד, איש ציבור שרוצה למנוע מאיתנו לראות אותו מובל לחקירה) ולמנוע מאחרים להעלות אותן.

נציין כי לפייסבוק כבר יש עובדים שמסתכלים על תמונות אינטימיות - שכבר הופצו ודווחו - כדי להחליט האם להסיר אותן. אך עתה החברה עומדת לבקש ממשתמשים לסמוך על עובדיה לצפות בתמונותיהם האינטימיות מיוזמתם, כדי למנוע הפצה שלהן שכלל לא בטוח שתקרה אי פעם.

בפייסבוק עצמה מעדיפים לא להתרכז בחלק הזה של ההליך. הפרטים הללו הוצגו לכתבים רק בשיחות רקע, ולא בתגובות רשמיות, ומנהל האבטחה בפייסבוק, אלכס סטיימוס, בחר להתעלם מהנושא כאשר ענה לשאלות של קוקס בטוויטר.