אם תגלשו לאתר הזה ופשוט תרעננו אותו - תקבלו תמונות של פרצופים של אנשים מגוונים בגיל, בצבע העור, במגדר בהבעות הפנים ובלבוש. המשותף לכל האנשים הללו - הם לא קיימים בשום מקום חוץ מאשר על מסך הסמארטפון או המחשב שלכם.

האתר מבוסס על מחקר של NVidia שמפתחת בינה מלאכותית, בין השאר גם בתחום הוידאו והתמונות. "רציתי לעורר מודעות לטכנולוגיה", כותב פיליפ וואנג בפייסבוק, ומספר שאפשר לגרום למחשב לייצר כל דבר - חתולים, מכוניות ומקלחות. המפתח שיחרר את הקוד של האתר, מספר שמאז שהוא הוקם, אחרים יצרו דמויות אנימה ויצירות אמנות שמבוססות עליו.

איך אפשר לייצר פרצוף מכלום? התשובה היא שזה לא מכלום - זה מבוסס על מחשב שראה הרבה תמונות של פרצופים אנושיים. ישנם אלגוריתמים לומדים שעובדים ביחד. האלגוריתם הראשון מייצר פרצופים. השני מנסה להבדיל בין פרצופים שהראשון יצר לבין פרצופים אמיתיים. תוך כדי הלימוד שלהם, נותנים להם לשחק זה עם זה, כך שהראשון לומד איך לרמות על השני, והשני בו-זמנית לומד איך לתפוס את הראשון. התוצאה: אמאל'ה, איזה פחד. (לקריאה נוספת ומעמיקה יותר)

הטכנולוגיה של רשתות נוירונים שלומדות, כבר הראו לנו איך אפשר לייצר צילומי סטילס מזויפים שגם לצלם מקצועי יהיה לא פשוט להבדיל ביניהם לבין תמונות שצולמו במציאות. ראינו גם מחשב שהצליח לייצר יצירת אמנות שנמכרה בכמעט חצי מיליון דולר (מה שאולי מעיד יותר על אספני אמנות מאשר על האמנות עצמה והאמנים). 

בינה מלאכותית יכולה גם להדביק את הפרצוף של כל אחד על גופו של כל אחד אחר. אפשר לנצל את הטכנולוגיה לייצר הופעות אורח מפתיעות בסרטי קולנוע ולשחזור יצירות מופת ישנות, אך ישנם כאלה שניצלו את זה בשביל להטריד מינית נשים ידועות, ולהפיץ סרטוני פורנו עם פניהן.

הבמאי ג'ורדן פיל הדגים כיצד ניתן לזייף בקלות נאום של אובמה (או של כל אחד אחר) ועם יצרן הפנים החדש (שרק אם נעמיק בחלק מהתמונות, נוכל לראות עיוותים גרפיים) סביר להניח שנראה פייקים רבים מוצפים ברשתות חברתיות ומביעים תמיכה בפוליטיקאים שונים.