הדבר שכי מפחיד משתמשי סמארטפון הוא שבר במסך. לא משנה כמה הבטחות מפזרות החברות בנוגע לעמידות הזכוכית – בכל פעם שהסמארטפון מחליק מהיד, נופל מהכיס או עף מהשולחן, הנשימה של כולנו נעתקת.

על פי הערכות, בישראל מתוקנים מדי שנה 2 מיליון סמארטפונים, כאשר 80% מתוכם הם תיקוני מסך. עתה, חברה אמריקאית בשם Akhan Semiconductor טוענת כי היא בתהליכי פיתוח של המסך הראשון בהיסטוריה שיהיה עשוי מיהלומים – בצורה שיכולה למנוע שברים יותר מכל פיתוח אחר בעבר.

הטכנולוגיה יכולה להיות משולבת גם במסכי גורילה

המסך המדובר של החברה, Miraj Diamond Glass, מורכב בין השאר מננו-גבישים אשר מיוצרים בתנאי מעבדה. הגבישים הללו מסודרים בצורה אקראית בתוך המסך, כדי ליצור דפוס שלא יאפשר יצירה של שברים. על ידי חיזוק השכבה הראשונה של המסך, הזכוכית החדשה אמורה למנוע נזק גם לרכיבים שנמצאים מתחתיה, כמו חיישני המגע ותצוגות ה-LED.

זכוכית מיראג' עשויה יהלומים של חברת Akhan (צילום: יחסי ציבור)
זכוכית מיראג' עשויה יהלומים של חברת Akhan | צילום: יחסי ציבור

מנכ"ל Akhan, אדם קאן, אומר לאתר Cnet שהזכוכית החדשה תהיה קשה וחזקה יותר מכל זכוכית אחרת שאי פעם הונדסה למכשירים שכאלו. הטכנולוגיה מאחורי זכוכית המיראג' יכולה להיות משולבת בטכנולוגיות אחרות, כמו זו של Corning, המייצרת את זכוכית הגורילה שמשמשת כיום כשכבת הגנה למסכים. בכך עשויה אקאן להביא את הבשורה החדשה למסכים של חלק גדול מיצרניות הסמארטפונים הפופולאריים.

קאן טוען כי הטכנולוגיה נמצאת כרגע בבדיקות עם יצרנית מכשירים בולטת, אך לא הסכים לרמוז לזהות החברה. היצרנית בודקת בימים אלו את חוזקה של הזכוכית, ומוודאת כי אלמנט המגע לא נפגע כתוצאה משימוש ביהלומים. כמו כן, קאן מדגיש כי החברה עובדת עם ספק אחד בכל קטגוריית מכשירים, כאשר בתחילה יעבדו עם סמארטפון בודד ו"מדבקת מסך" בודדת. אם ההטמעה תעבוד כשורה – החברה תתרחב גם למסכי רצועות הכושר ומכשירים מסוגים נוספים.

בעוד לדברי קאן הטכנולוגיה תהיה מוכנה להטמעה במכשירים של שנת 2019, הזכוכית החדשה צריכה להתגבר על כמה מכשולים: הפחתת ההשתקפות – כאשר יותר מדי אור חוזר אל המשתמש, המסך מקרין השתקפות, ומקשה על הקריאה של הנתונים על גבי המסך, ועל כן הוא נאלץ להגביר את בהירות המסך ולפגוע בחיי הסוללה של המכשיר; כמו כן, מסך היהלומים החדש צפוי להיות יקר יותר ממסך גורילה סטנדרטי, אם כי עדיין לא ברור עד כמה, והאם המשתמשים יהיו מוכנים לשלם יותר כדי להבטיח שהמסך שלהם לא ישבר בפעם הבאה שהם מפילים אותו.

הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime

עוד ב-Geektime:
האנשים שמחפשים את הדבר הבא של סמסונג - בישראל
הרמקול של אפל מעצבן את גוגל וספוטיפיי