אחרי שגריסת הציור של בנקסי סיימה את מחזור החיים שלה, התכוננו לאירוע הבא שיגרום לדיונים על מי היא אמנות, כמה היא שווה ו-"גם הילד שלי יכול לצייר כזה". בית המכירות כריסטיז מכר את ציור הפורטרט שמופיע כאן ב-432,500 דולר - פי 45 מהערך שניתן לו במקור. 

בכריסטיז מתארים את היצירה כך - "גבר גדול, כנראה צרפתי, ואם אפשר לשפוט לפי המעיל הארוך שלו והצווארון הלבן, הוא איש דת. העבודה נראית בלתי גמורה, תווי הפנים שלו לא ברורים, ויש אזורים ריקים בקנבס. לאדם קוראים אדמונד דה בלאמי". האמן שיצר אותו הוא לא צייר מפורסם והוא בכלל אל בן אנוש, אלא תוכנה של בינה מלאכותית וחתימת האמן היא ביטוי מתמטי - שמייצג את האלגוריתם שמאחורי היצירה. זו ממש לא היצירה הראשונה שנעשית ככה, ובטח לא ההישג הכי גדול של בינה מלאכותית, אבל כן מדובר ביצירה הראשונה שנמכרת בכזה סכום, ועל כך ההתלהבות.

הבינה המלאכותית פותחה על ידי קולקטיב המכנה את עצמו "Obvious" ובו חברים 3 אמנים וחוקרים שרוצים "לתווך בינה מלאכותית ולהפוך אותה לדמוקרטית באמצעות אמנות", והם יצרו מספר ציורים שאפשר לראות באתר שלהם. משמעות שמו של הגבר המצויר, בלאמי, הוא "חבר טוב" (bel ami) - וזו מחווה לאיאן גודפלו (Goodfellow - בחור טוב באנגלית) - מחלוצי האלגוריתמים הלומדים (שעל בסיסם פותחו תוכנות שיודעות לייצר אמנות). 

בתהליך העבודה שלהם, האמנים בוחרים מספר יצירות שיש להן מאפיינים דומים וסורקים אותן למחשב. האלגוריתם מדמה שני שחקנים שלומדים יחד. אחד השחקנים לומד לצייר תמונות שדומות לסט התמונות הנתון, והשחקן השני לומד לפסול תמונות שהשחקן הראשון צייר ולא מספיק דומות לציורים שנסרקו. כשמגיעים לתוצאה רצויה, הציור מודפס על גבי קנבס באמצעות דיו.

מכירת הציור חשפה מחלוקת בקהילת הבינה המלאכותית. רובי באראט, שבעצמו יצר כלים לאמנות באמצעות בינה מלאכותית ופירסם את קוד המקור שלהם לשימוש הקהילה, טוען ש-Obvios נעזרו בכלים שלו בלי לתת קרדיט כמקובל בענף. 

אנשי Obvios אמרו שנעזרו בכלי של באראט באישורו, ששינו אותו מספיק והוסיפו פיתוח משלהם, בשביל שייחשב כיצירה חדשה, ושבכל מקרה נתנו לו קרדיט בפרסומים השונים על הציור.

הזוכה המאושר באדמונד בלאמי, הוא קונה אנונימי שהשתתף במכירה הפומבית באמצעות הטלפון. אם למדנו משהו על אמנות והערך שלה, יתכן שאותו תורם היה חבורת החוקרים שרצתה ליצור באזז לציור שלה, מישהו שבאמת חושב שגם מחשב יכול לצייר משהו בעל ערך, או אולי פשוט מחשב בינה מלאכותית שלמד איך להשתתף במכירות פומביות.