היזם הסדרתי סער וילף חושף סטארט-אפ חדש, בזיגו (Bzigo), שפיתח מכשיר שמסייע לציד יתושים. המכשיר מסוגל לזהות יתושים בחלל החדר, לאתר אותם – ולסמן את מיקומם על הקיר באמצעות ציין לייזר אדום. המכשיר, שנמצא עדיין בשלב האב-טיפוס, אינו מיועד לקטול את החרקים הטורדניים אלא רק לגלות אותם, מה שאמור להקל עליכם את חיסולם.

 

לאחר שהמכשיר מזהה יתוש, נשמעת אזעקה או מופיעה נוטיפיקציה בסמארטפון, ומיקומו מסומן באמצעות נקודת לייזר אדומה. עם זאת, כאמור, על המשתמש עצמו מוטלת האחריות של הרג היתוש, באמצעים הרגילים - למשל בחבטת יד או עם מחבט חשמלי. "80% מהבעיה של היתושים היא למצוא אותם", הם מסבירים, ומבטיחים כי הם עובדים על פתרון שיכלול גם הרג יתושים באופן שיהיה בטיחותי לבני אדם.

הטכנולוגיה מבוססת על מצלמת אינפרה-אדום, מעבד ואלגוריתמים של ראייה ממוחשבת, שמסוגלים לזהות יתושים ולהבחין בינם לבין חרקים אחרים ועצמים שונים כמו אבק. במהלך הפיתוח שיחררו היזמים כמויות גדולות של יתושים במשרדים לצורך הבדיקות ואימון המערכת.

בזיגו אמנם מציגה סרטונים של המערכת בפעולה ומבטיחה אחוזי דיוק גבוהים, כפי שניתן להתרשם מהאב-טיפוס. עם זאת, בשיחה שהתקיימה במשרד החברה בתל אביב, לא היה אפשר לקבל הדגמה של המערכת בפעולה בגלל היעדר יתושים.

המוצר נמצא כאמור עדיין בשלב האב-טיפוס, כשיש עוד צורך לפתח מוצר סופי קטן ולעבור לשלבי הייצור ההמוני והשיווק. ההשקה הרשמית מתכוננת רק ל-2021, והמחיר אמור להיות 169 דולר.

פורסם ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker

אפל מציגה: רקע שחור באייפון ומערכת הפעלה חדשה לאייפד

עונת הציד של חברות הטכנולוגיה נפתחה: ארה"ב מתכננת חקירה גם נגד אפל

לגבי החששות מפני חדירה לפרטיות (מדובר במצלמה שמוצבת בחדרי השינה), מבהירים היזמים כי המצלמה מכוונת לחלק העליון של החדר, ובכל מקרה הווידיאו והתמונות לא נשלחים לרשת ולענן - אלא עוברים עיבוד באופן מקומי על המכשיר. ניתן גם להפעיל את המכשיר ללא חיבור אינטרנט כלל (אם כי ניתן לחבר אותו לרשת הביתית כדי לקבל לסמארטפון התראות על זיהוי יתושים). ולגבי בטיחות, וילף ובנדק מבטיחים כי ציין הלייזר בטוח לחלוטין לשימוש – אפילו אם הוא מכוון לעיניים.

הדמיית המכשיר החדש של בזיגו (צילום: בזיגו)
הדמיית המכשיר החדש של בזיגו | צילום: בזיגו

הפיתוח החל לפני שלוש שנים, והחברה עצמה הוקמה בחודש שעבר. כרגע יש בה שלושה עובדים, כולל וילף ובנדק, ועוד כ-15-10 איש שמעורבים בפיתוח. המיזם קיבל מימון ראשוני מווילף, וכעת החברה יוצאת לגיוס הון ממשקיעים.

וילף הקים בעבר כמה חברות, ובין היתר מכר ב-2008 את חברת פרוד סאיינסז (FraudSciences) לפייפאל. עם זאת, אחד המיזמים האחרונים שלו, רוטקליים, שניסה לפצח סוגיות סבוכות באמצעות חכמת המונים – לא התרומם עדיין ואתר החברה לא עודכן מאז תחילת 2018. "אנחנו בוחנים שינויים בגישה ובקרוב יהיו עדכונים", אומר וילף. המיזם האחרון שעלה לכותרות הוא Initiative Q השנוי במחלוקת, שקרא לאנשים לקבל בחינם מטבע וירטואלי תוך הבטחה שבעתיד יהיה שווה כסף. לדברי וילף, יש למיזם כבר 7 מיליון משתמשים.