בשר שלא הרגו בשבילו בעל חיים הוא לא סתם פנטזיה. ברחבי העולם עובדים על החזון הזה כבר שנים.

בארה"ב יש כמה חברות שהגיעו כבר לשלב של מבחני טעימה. אחת מהן היא Just, שבה מושקעים מייסד מיקרוסופט ביל גייטס ומייסד וירג'ין ריצ'ארד ברנסון. החברה מבטיחה להוציא עוד השנה לסופרמרקטים "Cשר מתורבת" - כזה שגדל במעבדה על ידי שכפול תאים שנלקחו מבעלי חיים - ובכן, חיים - ושוכפל במעבדה. כרגע, אמנם, סטייק בודד שיוצר כך עולה אלף דולר, אבל המחיר אמור לרדת בעתיד הקרוב.

בינתיים, גם ברחובות עובדים על פיתוח דומה: חברת סופרמיט פועלת כבר מ-2014 וגייסה לאחרונה 3 מיליון דולר. שיר פרידמן, ממייסדי החברה וסמנכ"לית השיווק שלה, מספרת לנו שבין המשקיעים בחברה נמנית PHW - אחת מחברות הבשר הגדולות באירופה. כרגע נמצאת החברה בשלב המחקר, והיא צופה הוצאה של מוצרים לשוק "בשנים הקרובות".

מה שעוד לא נפתר הוא השאלה האם בשר מלאכותי אכן יכול להשתוות לדבר האמתי - מבחינת הטעם והמרקמים - כמו גם השאלה האם בשר שגודל בתנאי מעבדה ולא היה מעולם יצור חי נחשב בשרי, או שגם יהודים דתיים יכולים לאכול צ'יזבורגר שעשוי ממנו.

אגב - מעבר לבשר "מתורבת" לא רק יאפשר לכולם ליהנות מאכילת בשר בלי הקטע של התעללות בבעלי חיים. הוא גם יפחית את זיהום האוויר, שתעשיית הבשר "תורמת" לו גזים רבים.